National

Astazi se judeca cererea de eliberare a deputatului Boldea

Publicat: 10 apr. 2012
1
Deputatul PDL Mihail Boldea a fost adus, astazi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde se judeca cererea lui de eliberare sub control judiciar, infomeaza Mediafax.
In 2 aprilie, instanta suprema hotarase ca Mihail Boldea sa ramana in arest, fiindu-i respins recursul impotriva emiterii mandatului de arestare preventiva pentru 30 de zile in dosarul in care este acuzat de inselaciune si constituire a unui grup infractional organizat.
Boldea a fost adus din Kenya si incarcerat, dupa ce Parlamentul i-a ridicat imunitatea pentru a fi cercetat de catre procurorii DIICOT, pentru fraude imobiliare.
Cei sapte inculpati din dosarul in care este implicat Mihail Boldea, intre care si fostul subprefect de Galati Aurica Luchiniuc, raman in arest dupa ce magistratii Curtii de Apel Galati au decis, luni, prelungirea mandatelor de arestare pe numele acestora.
Curtea de Apel Galati a respins ca nefondate solicitarile inculpatilor de inlocuire a arestarii cu interdictia de a parasi localitatea si a decis sa prelungeasca mandatele de arestare cu 30 de zile pentru Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Stefan Lazar.
De asemenea, in cazul Auricai Luchiniuc, fost subprefect de Galati, instanta a decis prelungirea mandatului de arestare cu 19 zile.
In 16 martie, judecatorii Curtii de Apel Galati au admis propunerea DIICOT si au emis mandate de arestare preventiva pe numele a sase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Stefan Lazar. De asemenea, fostul subprefect de Galati Aura Luchiniuc si avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdictie de a parasi localitatea. Decizia a fost contestata la Înalta Curte de Casatie si Justitie.
Ulterior, in 28 martie, instanta suprema a decis arestarea preventiva a fostului arbitru la Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Galati, Aurica Maria Luchiniuc. Totodata, instanta a dispus ca avocata Mihaela Bolboceanu sa fie cercetata in libertate, asa cum a decisese Curtea de Apel Galati.
Potrivit procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), sunt date si indicii rezonabile in legatura cu participatia penala a deputatului Mihail Boldea, in perioada 2006 – 2011, in obtinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea in eroare a unor persoane, cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare-cumparare ale unor imobile, ascunzand situatia juridica reala a acestora ori existentei unor conventii comerciale in ceea ce priveste bunurile.Adauga un comentariu