Eveniment-Social

Astazi se incheie o noua editie a Festivalului Folcloric International „Trandafir de la Moldova”, la Iasi

Publicat: 07 oct. 2016
1

Astazi, 8 octombrie 2016, Consiliul Judetean (CJ) Iasi, prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT), in parteneriat cu Primaria municipiului, finalizeaza cea de-a XLVIII-a editie a Festivalului Folcloric International „Trandafir de la Moldova„. Spectacolele se vor desfasura pe scena Casei de Cultura a Studentilor (CCS).

Citeste si :  Cel mai important festival folcloric din Romania va avea loc la Iasi! Pe lista invitatilor se afla nume mari

Astfel, de la ora 10:00, va avea loc parada ansamblurilor pe traseul: Palatul Culturii – bulevardul Stefan cel Mare si Sfant – Piata Unirii – Piata Mihai Eminescu. Urmeaza, de la ora 11:00, spectacolul de gala (la CCS – n.r.) la care vor participa toate formatiile invitate la festival.

Citeste si :  La Iasi incepe Festivalul „Trandafir de la Moldova”

Este vorba de Ansamblul „Sarba cu naframa” din Harlau si formatia de dansuri populare din Parcovaci, Orchestra „Rapsodia Vasluiului” si formatia de dansuri populare „Hora Vasluiului” din Vaslui, Ansamblul „Mugurelul” al Universitatii de Agronomie Iasi, formatia de fluierasi din Sticlaria – Scobinti, tot din Iasi, precum si Fanfara de la Chetris – Iasi, Ansamblul „Doina Carpatilor” Iasi, Ansamblul „Raciborzanie” din Racibórz – Polonia, Ansamblul „Porolissum” din Zalau – Salaj, Ansamblul „Nicola Ginov” si „Trepetlika” din Burgas – Bulgaria, Ansamblul „Arcanul” – Suceava, Ansamblul „Barvinok” din Vinnystia – Ucraina, Grupul vocal „Perla” si Ansamblul „Mugurelul” din Cernauti – Ucraina, Ansamblul „Laza Nancic” din Virset – Serbia, Ansamblul „La izvor” si Orchestra „Rapsozii Cimislia” din Cimislia – Republica Moldova, Orchestra „Doina Carpatilor. Intrarea este libera la toate spectacolele.

Citeste si :  Cantec, joc si voie buna la Festivalul International Trandafir de la Moldova – FOTO, VIDEO
Adauga un comentariu