Actualitate

Astazi s-a lansat campania „Aducem Basarabia acasa”

Publicat: 07 apr. 2013
1
Peste 30 de ONG-uri cuprinse in cadrul Platformei Actiunea 2012 au lansat astazi o initiativa legislativa pentru care planuiesc sa stranga 200.000 de semnaturi. Acest demers face parte din campania „Aducem Basarabia acasa„, un proces treptat, prin legi, care are ca obiectiv Unirea Romaniei cu Republica Moldova.
„Facilitarea procesului de obtinere a vizelor, o institutie pentru gestionarea relatiilor cu Republica Moldova in subordinea primului ministru si o mai buna integrare a studentilor basarabeni, sunt doar cateva dintre propunerile cuprinse in initiativa legislativa cetateneasca. Pe parcursul urmatoarelor 4 luni, peste 1.000 de voluntari vor colecta semnaturi de sustinere a legii in cadrul campaniei „Aducem Basarabia acasa”. Desi 116 parlamentari romani si-au anuntat intentia de a sprijini initiativa asociatiilor, ONG-istii doresc sa primeasca intai validarea cetatenilor. Aducerea Basarabiei acasa este o preocupare care vine de jos, dinspre popor si va fi preluata de catre parlamentari din intreg spectrul politic. Tinem neaparat sa colectam aceste semnaturi pentru a arata fratilor basarabeni ca noi, romanii din Tara, nu i-am uitat niciodata”, a declarat Mihai Nicolae, unul dintre autorii initiativei.
Lansarea campaniei coincide cu implinirea a patru ani de la revoltele anti-comuniste din aprilie 2009 de la Chisinau, unde zeci de mii de tineri au iesit in strada cu drapele romanesti, cerand reunirea cu Patria-Mama.Comentarii
    • securistul de Putin, nu mai este dorit de populatia rusiei, pt k face jocul fortelor mafiote internationale…este doar o sluga acest Putin! si ma intreb, sa mai aiba tupeu sa comenteze ceva despre Romania, aceasta MARIONETA A OCCIDENTULUI!!!

  • da de ce… crezi ca Cuza a facut asta sau Bratianu…
    fricosii nu au loc la masa invingatorilor. tu stai acasa si fa pipi.

  • Daca s-ar putea fara basarabeni…!Ce vom face cu vreo 800 de mii de rusi get-beget,si cu un milion de „alti” proveniti din familii mixte? Vedeti cite drepturi cer ungurii,de pilda..Eii,sa-i vedeti pe rusi…!

    • Nici un pret nu e prea mare pentru a-i avea alaturi pe fratii de dincolo de Prut. Bunicii nostri s-au luptat si au murit pentru unitate nationala… Nu e vina lor ca au fost anexati la URSS si e admirabil ca dupa atatia ani de politici puternice de rusificare, in Basarabia inca flutura tricolorul, inca se vorbeste limba strabunilor nostri si inca se doreste unirea cu Tara Mama.

  • FELICITARI PENTRU INITIATIVA !!!…BASARABIA ESTE SFANT TERITORIU ISTORIC ROMANESC ..SI …ISTORIA CERE ACEST TERITORIU …ACASA LA MAMA PATRIE ..ROMANIA !!!..UNII DE PE AICI HABAR NU AU CE VORBESC !!!…NU CONTEAZA ..CINE TRAIESTE PE ACEST TERITORIU.. CONTEAZA CA EL ESTE AL ..ISTORIEI SI ..DE FACTO SI DE DREPAT AL ROMANIEI …CUI NU-I PLACE SA PLECE IN ..SIBERIA !!!…ACOLO UNDE ..EI ..COTROPITORII RUSI ..AU DUS ..PESTE DOUA MILIOANE DE …ROMANI ..BASARABENI SI NORD BUCOVINENI ..INCLUSIV ..BUNICII MEI DIN CERNAUTI …!!!..TE ASTEPTAM ..MANDRA . BOGATA SI MEREU INSTRAINATA ..BASARABIE …LANGA ROMANIA ..SPRE ..SI ..IN EUROPA !!!felicit si ma inclin ..in fata exceptionalei generatii ..de revolutionari ..unionisti ..din basarabia !!! …SUCCES !!!…

  • BASARABIA E ROMANIA SI CA ATARE SUSTIN UNIREA BASARABIEI SI A NORDULUI BUCOVINEI CU TARA,PENTRU CA IN PRIMUL RAND FRATII NOSTRII DIN DREAPTA PRUTULUI NU AU NICI O VINA CA AU FOST ANEXATI DE URSS SI RUSIFICATI CU FORTA,CA ASTA S-A INTAMPLAT CU FRATII NOSTRII BASARABENI SI NORD-BUCOVINENI AU FOST RUSIFICATI CU FORTA,DAR NOI SA NU UITAM CA MULTI DINRE EI AU FOST INFOMETATI,DUSI IN GULAGURI(LAGARELE RUSIEI UNDE ERAU OBLIGATI SA MUNCEASCA PENTRU CEEA CE REUSISERA SA FACA LA 1918,CA S-AU UNIT CU TARA MAMA SI S-AU IMPOTRIVIT RUSIFICARII)ASA CA ZIC CU VOCE TAREșCUI NU-I CONVINE UNIREA BASARABIEI SI A NORDULUI BUCOVINEI CU TARA INSEAMNA CA NU E ROMAN

Adauga un comentariu