Eveniment-Social

Astazi, mii de ieseni vor plange! Totul este legat de un moment incredibil

Publicat: 13 iun. 2014
1

@ Clipe incarcate de sensibilitate si emotie tulburatoare! @ Astazi, mii de ieseni vor lacrima de durere, asa cum nu au mai facut-o niciodata @ Nimeni nu ar putea prezenta, in cuvinte, importanta acestui moment @ Drama este una incredibila

Astazi, 14 iunie 2014, credinciosii au ocazia sa participe la liturghia oficiata in memoria duhovnicului Justin Parvu, acum implinindu-se un an de cand parintele a trecut la cele vesnice. Astfel, la Manastirea Petru Voda – judetul Neamt va avea loc Liturghia arhiereasca sub conducerea Inaltpreasfintitului (IPS) Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Aceasta va incepe la ora 9.00, iar slujba de pomenire va fi oficiata la ora 11:00, in continuarea Sfintei Liturghii. Totul va fi urmat de o masa pentru pelerini. Detaliile complete despre cel mai mare eveniment crestinesc din tara noastra, al ultimilor ani, va putea fi urmarit aici:  http://manastirea.petru-voda.ro/. De precizat ca, la data de 16 iunie 2013, dupa o suferinta de mai multe saptamani si un chin care s-a acutizat, Parintele Justin Parvu a incetat din viata aceasta trecatoare si s-a mutat la cerestile cete, la Sfintii Mucenici si Marturisitori pe care atat i-a iubit si dupa care atat a jinduit. Dincolo de toate acestea, intr-un ultim interviu oferit reporterilor BUNA ZIUA IASI (BZI), sub umbra codrilor milenari, in sihastria muntelui tacut, departe de vrajba si meschinatatea oamenilor, parintele avertiza: „Sa stiti ca ispitele si incercarile asupra Omului au fost in toate vremurile… Acuma, insa, este o amploare a rautatilor datorita tehnicii pe care o avem noi la dispozitie si pe care nu stim sa o folosim… Este lipsa noastra de ratiune si de stapanire… Tehnica este buna, frumoasa si ademenitoare dar, folosita asa cum fac multi dintre noi, provoaca un mare rau. Uitati-va voi la razboaie, incendii sau accidente! Cand vii tu cu toata dezgolirea aceasta si toata mizeria omului, atunci se ajunge la sminteala”.

O viata tulburatoare

Justin Pârvu, plecat in lumea celor buni si drepti la 94 de ani, originar din satul Poiana Largului – Neamt, a fost unul din marii duhovnici si stareti al Manastirii Petru Voda. A luat calea credintei in 1936, cand a intrat frate la Manastirea Durau, iar intre 1938-1940 a devenit membru activ la Miscarii Legionare. In 1939, s-a înscris la Seminarul Teologic de la Manastirea Cernica. Din 1942 si pana in 1944 a fost preot misionar pe frontul de Est si a ajuns pana la Odessa cu Armata Romana in cel de-al Doilea Razboi Mondial. O data cu venirea comunistilor la putere, in 1948 a fost arestat pe motive politice si condamnat la 12 ani închisoare. A urmat o dureroasa si crunta experienta in închisorile bolsevice de la Suceava, Vacaresti, Jilava si Aiud. Pentru ca nu s-a dezis de credinta sa a fost trimis la „reeducare” la Pitesti ca sa munceasca, apoi detinut politic, în mina la Baia Sprie. Prigoana nu s-a terminat aici pentru Justin Parvu. In 1960 a fost, inca o data, condamnat la patru ani de temnita crunta pentru ca nu renunta la credinta. Din 1964, cand a fost eliberat, a devenit un simplu muncitor forestier. Intre 1966 si 1975 a activat ca preot-monah la Manastirea Secu iar din 1975 si pana in anul 1990, a vietuit la Manastirea Bistrita dupa care a fost preot slujitor si duhovnic la acest lacas bisericesc. Momentul important din viata sa a venit in 1991 cand a întemeiat Manastirea de la Petru Voda – Neamt.

Citeste si: Parintele Iustin Pirvu: „Vai de cel la care vine sminteala” – FOTO, VIDEO

Citeste si: O mare de lacrimi s-a varsat la inmormantarea parintelui Justin Parvu – UPDATE FOTO,VIDEO

Citeste si: Clipe miraculoase inainte de moartea parintelui Justin Parvu – FOTO, VIDEO
Adauga un comentariu