Actualitate

Astazi incep adevaratele probe ale examenului de Bacalaureat. Prima este cea de Limba si literatura romana

Publicat: 03 iul. 2016
1

@ Astazi este programata prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat 2016, anume cea de Limba si literatura romana @ In judetul Iasi, au fost organizate 16 centre de examen, unde vor sustine cele trei probe scrise un numar de 4.887 candidati, dintre care 626 sunt absolventi din promotii anterioare

La finalul saptamanii trecute, la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi au fost puse la punct ultimele detalii legate de modul in care se vor derula cele trei probe scrise ale examenului de Bacalaureat 2016, sesiunea de vara. Astfel, in judetul Iasi au fost organizate 16 centre de examen, unde vor sustine cele trei probe scrise un numar de 4.887 candidati, dintre care 626 sunt absolventi din promotii anterioare. In judetul Iasi, 12 candidati beneficiaza de prelungirea timpului de redactare a tezei cu o ora, fiind vorba de cazuri speciale.

Citeste si:  OFICIAL. Vezi cum va decurge la Iasi Evaluarea Nationala – FOTO

Dintre acestia, patru vor redacta teza in Braille. De asemenea, un numar de 45 de candidati – de la sectiile bilingve francofone – vor sustine o a patra teza de Bacalaureat, in Limba franceza, maine, 5 iulie, la Geografie si la Fizica. Acestia vor obtine o mentiune speciala pe diploma de Bacalaureat: sectie bilingva francofona. De precizat ca, astazi, are loc proba scrisa la disciplina Limba si literatura romana. 

Unde are loc examenul

Concret, cele 16 centre de examen sunt la: colegiile nationale Emil Racovita, National, Mihail Sadoveanu din Pascani, Costache Negruzzi, Mihai Eminescu, Octav Bancila, Stefan cel Mare din Harlau, respectiv Economic Administrativ. Mai departe, urmatoarele colegii tehnice: Ioan C. Stefanescu, de Cai Ferate Unirea din Pascani, Liceul Teoretic Ion Neculce din Targu Frumos, Gheorghe Asachi, alaturi de liceele tehnologice Economic de Turism, de Mecatronica si Automatizari, respectiv liceele teoretice Dimitrie Cantemir si de Informatica Grigore Moisil sunt celelalte centre de examinare din judet.

Citeste si:  Lista completa a locurilor in toate LICEELE din Iasi pentru admiterea 2016 – GALERIE FOTO, VIDEO

„ISJ Iasi a intreprins cu responsabilitate toate demersurile pentru ca examenul sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Centrele de examen sunt pregatite, iar selectia profesorilor asistenti a fost facuta cu rigoare. Este vorba despre o organizare de amploare, tinand cont de numarul candidatilor si de procedura complexa de transfer a tezelor catre alt judet, dar mai ales de importanta examenului pentru traseul profesional al candidatilor. Le dorim succes absolventilor aflati in pragul examenului de maturitate si in acelasi timp le recomandam sa acorde atentie maxima modului in care sunt formulate cerintele, sa se incadreze in timp, verificand in final continuturile prezentate. Dincolo de presiunea examenului si de emotiile inevitabile, elevii care s-au pregatit vor obtine rezultate foarte bune, avand si maturitatea necesara de a se concentra, de a selecta si de a prezenta informatiile. Speram ca aceasta etapa a Bacalaureatului sa fie un examen al confirmarii de sine, pe care absolventii sa-l trateze cu seriozitate si implicare si care sa asigure succesul pe drumul formarii si al profesiei visate”, a transmis prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ.

Citeste si:  Rezultate simulare Evaluare Nationala 2016: Elevii s-au descurcat mai bine la Limba romana si mai putin la Matematica
Adauga un comentariu