Eveniment-Social

Astazi demareaza admiterea la patru mari universitati iesene – UPDATE FOTO

Publicat: 17 iul. 2016

Astazi, 18 iulie 2016, absolventii de clasa a XII-a sunt asteptati sa-si depuna dosarele la facultatile celor mai importante patru universitati din Iasi @ Astfel, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, inscrierile la cele 15 facultati, la studii de licenta si masterat, se fac pana pe 23 iulie, iar afisarea rezultatelor se va face in intervalul 24 – 27 iulie @ La Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi, admiterea in sesiunea de vara la studii de licenta are loc de astazi si pana pe 31 iulie, in timp ce admiterea la studii de masterat a inceput pe 11 iulie si se va finaliza pe 31 iulie @ La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad, inscrierile se fac de astazi si pana pe 25 iulie

Astazi demareaza procesul de selectie al viitorilor studenti a patru universitati de stat iesene. Astfel, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC), inscrierile la cele 15 facultati, la studii de licenta si masterat, se fac de astazi si pana pe 23 iulie, iar afisarea rezultatelor se va face in intervalul 24 – 27 iulie. Cifra de scolarizare, pentru admitere este urmatoarea: la studii de licenta 3.415 locuri la buget, 1.925 la taxa. La master sunt 2.286 la buget, 1.100 la taxa.

Citeste si :  Veste in premiera pentru Romania! Universitatea Cuza ii astepta la admitere si pe parintii candidatilor

Mai departe, Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa Iasi scoate la concurs, pentru ciclul de licenta, un numar de 693 de locuri fara taxa, 640 cu taxa în lei si 621 cu taxa în valuta. Perioada de înscriere la concurs este de astazi si pana pe 22 iulie. Examenul scris in baza caruia se face admiterea este programat luni, 25 iulie, cu începere de la ora 10:00. Ponderea notei de la Bacalaureat este de 10 la suta din media finala. Concursul de admitere consta în teza scrisa tip grila la doua materii pentru domeniile Medicina si Medicina Dentara, din Biologia de clasa a XI-a si Anatomia si Fiziologia Omului, obligatoriu, si Chimie Organica sau Fizica, la alegere. La Farmacie, testul se va da din Chimie Organica, obligatoriu, si Biologie Vegetala sau Biologie de clasa a XI, Anatomia si Fiziologia Omului la alegere.

Citeste si :  Admitere UMF Iasi! Cand are loc examenul scris

Admitere de foc la Politehnica

In continuarea, selectiea absolventilor de liceu se va face doar in baza unui concurs de dosare, la majoritatea facultatilor din cadrul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi (TUIAS). Doar la Facultatea de Arhitectura G. M. Cantacuzino si cea de Automatica si Calculatoare, admiterea se face in baza unor testari scrise. Decizia este luata in calcul de noua conducere a institutiei si va fi abordata in anul universitar 2016-2017. Totul este motivat de faptul ca TUIASI isi doreste studenti de calitate si care, in cei patru ani de liceu, si-au insusit cunostinte pe specializarile pe care doresc sa le urmeze in cadrul celor 11 facultati politehniste.

Pe de alta parte, sesiunea de vara a admiterii va avea loc de astazi si pana pe 31 iulie, iar cea de toamna in intervalul 5-18 septembrie. In total, Universitatea Tehnica are o capacitate de scolarizare de 4.417 locuri iar, dintre acestea, vor fi scoase la concurs 2.495 locuri la buget, respectiv 647 la taxa. Pe cele 11 facultati, situatia este urmatoarea: la Arhitectura G. M. Cantacuzino vor fi 95 locuri la buget si doar trei la taxa, la cea de Textile-Pielarie si Management Industrial vor fi 218 locuri la buget si 40 la taxa, la cea de Stiinta si Ingineria Materialelor sunt 152 la buget si 40 la taxa. La Facultatea de Mecanica sunt 292 locuri buget si 84 la taxa. La Facultatea de Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului sunt 180 locuri bugetate si 45 la taxa.

Citeste si :  Maine incepe admiterea. Vezi programul inscrierilor la universitatile din Iasi

Si aici, admiterea se face pe baza de de dosare. La Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei sunt 263 locuri la buget si 60 la taxa, la Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial sunt 229 locuri bugetate si 80 la taxa. Facultatea de Constructii si Instalatii scoate la concurs 288 locuri la buget si 106 la taxa, Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului – 157 locuri la buget si 85 la taxa, iar la Facultatea de Automatica si Calculatoare sunt scoase la concurs 278 locuri la buget si 54 la taxa.

Absolventii Universitatii de Agronomie, din ce in ce mai cautati pe piata muncii

In final, si la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad din Iasi incep inscrierile pentru admiterea la studii de licenta si masterat, acestea urmand sa se finalizeze pe 25 iulie 2016. Procesul se va derula zilnic, intre orele 8:00 si 16:00.

Citeste si :  Evenimentul de cariera – Agribusinessjob, la Universitatea de Agronomie Iasi

„Peste 1.100 de locuri, finantate de la bugetul de stat si cu taxa, sunt scoase la concurs in cadrul a 16 specializari la facultatile de Agricultura, Horticultura, Zootehnie si Medicina Veterinara. Astfel, cei care se inscriu la Agricultura, pot opta pentru: Agricultura, Montanologie, Exploatarea masinilor si instalatiilor pentru agricultura si industria alimentara, Inginerie economica in agricultura, Tehnologia prelucrarii produselor agricole, Protectia consumatorului si a mediului sau Biologie; la Horticultura, viitorii studenti se pot specializa in Horticultura, Peisagistica sau Ingineria mediului. In cadrul Facultatii de Zootehnie, viitorii studenti pot opta pentru specializarile: Zootehnie, Piscicultura si acvacultura, Inginerie si management in alimentatia publica si agroturism, Controlul si expertiza produselor alimentare, iar la Facultatea de Medicina Veterinara, studentii se pot inscrie la specializarea cu acelasi nume, ce poate fi studiata in Limba romana sau in Limba engleza”, arata oficialii USAMV.

Citeste si :  Sute de dosare depuse la admiterea de toamna de la UTI Iasi

De precizat ca, admiterea se face fara proba de examen, pentru toate domeniile, criteriile de admitere, dupa notele de la Bacalaureat, fiind: 50 la suta nota la Limba si literatura romana si 50 la suta nota la o alta proba scrisa, la alegere. Taxa de inscriere este de 150 lei.

Citeste si :  Iata cate locuri scoate la concurs, pentru Admiterea 2016, Universitatea de Medicina din Iasi
Adauga un comentariu