Actualitate

Astazi demareaza a saptea editie a campaniei umanitare „Prietenii lui Mos Craciun”

Publicat: 07 dec. 2011
1

Dupa ce, in primii sase ani, mii de copii si familii nevoiase au primit un ajutor consistent cu ocazia sarbatorilor, cotidianul BUNA ZIUA IASI, impreuna cu Fundatia Uniunea Nationala a Presei Locale (UNPL), va demara astazi a saptea editie a campaniei „Prietenii lui Mos Craciun„. Impreuna cu dumneavoastra, oamenii cu suflet mare din Iasi, am strans in cei sase ani peste 3,5 miliarde lei vechi. In toata aceasta perioada, am ajutat mii de copii si batrani din baza de date a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, din subordinea Consiliului Judetean. De asemenea, in urma cu doi ani, am dotat cu mobilier (paturi, mese, scaune, cuiere, dulapuri) toate camerele Centrului de Plasament de langa Casa Sindicatelor, iar anul trecut am reusit sa-i oferim o noua sansa la viata lui Robert Andronic, un copil bolnav de ciroza hepatica.

Sunt oameni care nu au ce pune pe masa de Craciun, copii care nu mai spera ca Mos Craciun sa le aduca o jucarie, familii nevoiase pentru care dulciurile sunt un lux sau batrani care nu mai asteapta decat ca moartea sa-i ia cat mai repede din aceasta lume nedreapta. Acestia sunt oamenii carora li se adreseaza campania „Prietenii lui Mos Craciun” – o campanie din sufletul dumneavoastra pentru cei de langa noi, cu care viata nu a fost deloc darnica. Prietenii lui Mos Craciun pot fi atat persoane publice ale Iasului, politicieni, oameni de afaceri, reprezentanti ai mediului academic si ai societatii civile, cat si simpli oameni, interesati de soarta semenilor lor.

Ajunsa la a saptea editie, campania „Prietenii lui Mos Craciun” a reusit in fiecare an sa adune peste o suta de persoane care au tinut sa puna umarul la bunastarea unor oameni necajiti. Timp de doua saptamani vom publica in paginile cotidianului BUNA ZIUA IASI numele prietenilor lui Mos Craciun, adica acei oameni care au inteles ca, indiferent de criza sau campanie electorala, din putinul lor pot oferi o raza de speranta si o clipa de fericire unor oameni care nu au avut norocul lor. In zilele urmatoare vom publica si contul in care se pot face donatii pentru campania umanitara.
Adauga un comentariu