Sport

Astazi debuteaza o noua editie a Cupei Satelor la Tranta! Premii interesante

Publicat: 25 sept. 2015
1

Astazi, Federatia Romana Sportul pentru Toti, Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti Iasi, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi, în parteneriat cu Primaria Orasului Podu Iloaiei, organizeaza Cupa Satelor la Tranta, editia a IV-a, competitie care, odinioara, i-a dat pe marii campioni Nicolae Martinescu si Gheorghe Berceanu.

Evenimentul se adreseaza copiilor din mediul rural, cu varsta intre 10 si 16 ani, din judetul Iasi, in special din comunele invecinate: Dumesti, Baltati, Lungani, Belcesti, Popesti, Erbiceni, Podu Iloaiei, Motca, Românesti, Letcani. DJST Iasi asigura amenajarea spatiului de lupta, transportul si diurna arbitrilor si a comisiei de organizare, tricouri participantilor si cupe castigatorilor.

Obiectivele organizarii Cupei Satelor la Tranta sunt: cultivarea traditiilor poporului roman in domeniul sportiv; identificarea si selectionarea de copii si tineri, cu aptitudini reale pentru practicarea luptelor greco-romane si libere; implicarea copiilor si tinerilor din mediul rural in competitii sportive; dezvoltarea, prin practicarea trantei, a unor calitati fizice, psihice si morale precum forta, rezistenta, cinstea si curajul, pentru o mai buna integrare socio-profesionala; cresterea gradului de popularitate a trantei si atragerea unui numar cat mai mare de tineri in practicarea organizata a acestei ramuri sportive.

„Tranta, ca forma de intrecere cu vechi traditii in cultura poporului roman, este pe cat de simpla si accesibila, pe atat de complexa in sintetizarea calitatilor fizice, psihice si morale ale neamului nostru. Tranta inseamna autocunoastere. Tranta da masura puterii individului. Organizarea unei noi editii a Cupei Satelor la Tranta reprezinta o incercare de a redescoperi traditiile romanesti, de a ne cunoaste, dezvolta si comunica prin miscare”, a declarat Alexandru Cisman, presedinte Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti Iasi.
Adauga un comentariu