Actualitate

Astazi are loc cel mai valoros moment al ceremoniilor dedicate Zilelor Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi – FOTO, LIVE VIDEO

Publicat: 27 oct. 2016
In aceasta perioada, Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi sarbatoreste 156 de ani de la fondare. Cu acest prilej, peste 50 de evenimente au loc în timpul „Zilelor Universitatii„, la care sunt invitati sa participe studenti, profesori, dar si iesenii interesati de tematicile conferintelor si discutiilor propuse. Ceremonia aniversara va avea loc astazi, 28 octombrie 2016, cu începere de la ora 11:00, în Aula Magna Mihai Eminescu. Cu aceasta ocazie, vor fi decernate titlurile de Profesor Emeritus, premiile pentru excelenta în cercetare si se va afla cine este câstigatorul Bursei Sfantul Dumitru. Prelegerea extraordinara de Zilelor Universitatii va fi sustinuta de vicepresedintele Academiei Române, Victor Spinei, care va vorbi despre „Istoriografia româneasca, între traditionalism si reînnoire”.

Citeste si : Start oficial al manifestarilor dedicate aniversarii a 155 ani de la fondarea Universitatii Cuza – GALERIE FOTO, VIDEO

„Pe toata perioada «Zilelor Universitatii», iesenii sunt invitati sa participe la o expozitie fotografica inedita în Sala Pasilor Pierduti  – «Universitatea din Iasi în vremea Marelui Razboi». Expozitia prezinta imagini de arhiva cu sali, laboratoare si biblioteci devenite sedii ale unor institutii publice centrale – Ministerul Instructiunii, Ministerul de Razboi – dar si imagini ale unor profesori care au participat la conflict. Fotografiile de epoca sunt însotite de explicatii si comentarii, care introduc privitorul în atmosfera vremii. Cele 15 facultati ale Universitatii vor gazdui colocvii, sustineri de lucrari, conferinte, întâlniri cu mediul de afaceri si cu specialisti internationali sau expozitii. O manifestare organizata, în premiera, va avea loc la Facultatea de Biologie: pe 26 octombrie are loc o prima întâlnire între studentii de la Biologie si absolventi ai facultatii, reuniunile urmând sa aiba o frecventa lunara. Tot în premiera, echipe mixte de studenti si profesori de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport vor participa, în Gradina Botanica, la Big Game UAIC – un traseu aplicativ cu obstacole, în care echipele se vor întrece între ele”, au transmis oficialii de la Cuza. 

Citeste si : Manifestari academice organizate saptamana aceasta la Muzeul UAIC 
Comentarii
  • Eu zic sa sarbatoreasca in fiecare zi ca mai sunt la conducere.
    Odata erau cifre rotunde acum orice zi este pentru ei un prilej de sarbatoare. Poate doar pentru ca mai sunt inca in functie.

Adauga un comentariu