Local

Astarastoae pregateste un tun de 16,5 milioane euro la Complexul Arena – FOTO

Publicat: 06 nov. 2013
1

@ Desi licitatia pentru vanzarea blocurilor Arena Tatarasi are loc abia astazi, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie, Vasile Astarastoae, a anuntat inca de la inceputul anului ca institutia de invatamant superior va cumpara complexul de locuinte

Pentru ca dupa descinderea DNA la UMF Iasi in urma cu doi ani, institutiile statului au uitat sa mai verifice modul in care sunt cheltuiti banii publici la aceasta universitate, conducerea institutiei de invatamant superior continua afacerile. Astfel, modul in care Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa intelege sa extinda campusul universitar ridica mari semne de intrebare asupra aspectului legalitatii. Prin urmare, desi lichidatorul Casa de Insolventa Transilvania a anuntat ca licitatia pentru vanzarea blocurilor Arena Tatarasi are loc abia astazi, Vasile Astarastoae a anuntat inca de la inceputul anului ca UMF va aloca 16,5 milioane euro pentru achizitionarea si finalizarea lucrarilor Complexului, astfel incat sa extinda campusul universitatii. Prin urmare, daca se cunostea faptul ca se va organiza o licitatie publica, de unde stia Astarastoae ca universitatea pe care o conduce va cumpara blocurile respective? Un posibil raspuns la aceasta intrebare este faptul ca in prealabil, intre sefii UMF si dezvoltatorii complexului Arena precum si cei care sunt imputerniciti sa organizeze licitatia au avut loc niste discutii sau mai bine spus, negocieri prealabile. In acest context, trebuie precizat ca in spatele acestui complex rezidential se afla Zaharia Schrotter. Constructia a fost demarata prin intermediul unui fond de investitii, North East Property Holdings, si al unor firme precum Red Management SRL, in spatele carora se afla Schrotter. Ori, Irina Schrotter s-a laudat in mai multe randuri ca are relatii foarte bune cu membri din conducerea UMF, deci lucrurile incep sa se lege. „A aparut o stire intr-un ziar local ca vrem sa participam la licitatie, dar informatia nu este corecta deoarece nu avem avizul Ministerului Educatiei. Nu aveam habar despre faptul ca Zaharia Schrotter este unul dintre dezvoltatori. Nu am o relatie buna cu Irina Schrotter, dar daca dumnevoastra spuneti ca am, asa o fi”, a spus ieri Vasile Astarastoae.
Comentarii
  • si cum ar fi „normal”?
    sa aiba relatii proaste cu toata lumea?
    si daca se stia din februarie,care e problema?o astfel de investitie nu se face de azi pe maine.probabil ca sunt si banci la mijloc,si oricum e o treaba birocratica care consuma mult timp.
    daca ceva nu va fi in regula , atunci sa intervina organele abilitate ,iar cei vinovati sa plateasca.oricum e mai bine sa se finalizeze o investitie (oricare ar fi ea)decat sa ramana un vesnic santier parasit.

  • Astarastoaie trebuie sa raspunda mai intai in fata lui Dumnezeu ca in fata legii vad ca tot el are castig de cauza. Sa se bucure de banii pe care ii stoarce impreuna cu sleahta lui cat se bucura studentii care sunt constransi sa-i dea. Apropo cu bursele ce se mai rezolva? bursele care se dau pentru cei ce cotizeaza pentru un loc la buget. Cata nedreptate sa-i iei locul de la buget si sa il dai celui cu taxa adica celui care are masina luxoasa, cazare la hotel de cinci stele, rusineeeeeee acestei facultati.

Adauga un comentariu