Magazin

Astarastoae, despre AURA ION: „A facut acest sacrificiu la aceeasi varsta cu Sfanta Parascheva”

Publicat: 27 mart. 2014
1

Colegiului Medicilor din Romania a acordat joi distinctia „Ad Honorem” doctorilor Valentin Calu, Catalin Pivniceru, Radu Zamfir, Sorin Ianceu, copilotului Razvan Petrescu, raniti in accidentul din Apuseni, dar si familiilor Aureliei Ion si pilotului Adrian Iovan, care si-au pierdut atunci viata.

Divinitatea cheama la ea pe cei pe care ii iubeste si care au o misiune. Misiunea Aurei a fost aceea de a arata ce inseamna sa fii student la medicina. Ce inseamna sa fii medic. Aceasta distinctie o acordam inaintea zilei ei de nastere. Aura a facut acest sacrificiu la aceeasi varsta cu Sfanta Parascheva, ocrtotitoarea Moldovei. Stiu ca poate momentul Apuseni a fost acela de stire sau de senzatie, dar va asiguram ca noi, Colegiul Medicilor, nu o s-o uitam si o s-o pastram vie in memoria noastra”, a declarat presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae.

Citeste si Aura Ion ar fi implinit 24 de ani. „Cadoul meu pentru ea era o vacanta la schi in Austria, sa o

Sora Aureliei, Mariana Ciuca, a fost cea care a primit distinctia. „Va multumim foarte mult. Suntem induiosati de aceste cuvinte. Cu lacrimi in ochi va spunem ca suntem foarte mandri de ea, a fost un copil foarte bun, a muncit foarte mult si suntem foarte tristi ca nu o avem aici. Dar, in acelasi timp, suntem foarte mandri de ea”, a spus aceasta.

Gheroghe Borceanu, vicepresedinte al Colegiului Medicilor, i-a inmanat premiul doctorului Zamfir.
„Sunt chirurg si inteleg exact misiunea colegilor nostri. Nu dumeavoastra sunteti onorati, dragi colegi, eu sunt onorat profund de faptul ca pot acorda aceasta distinctie unui coleg. Acest premiu arata ca natia romana are nevoie de eroi. In sufletul nostru, al celor care am instituit acest premiu, «Ad Honorem», eroismul dumneavoastra este perpetuu. Pentru ca este eroismul cotidian si anonim al profesiei noastre”, a spus Borceanu.

„In primul rand, vreau sa asigur pe toti cei care au suferit pierderi iremediabile ca suntem cu sufletul alaturi de ei. In al doilea rand, sunt onorat de aceasta solidaritate, a tuturor medicilor din Romania, care s-a manifestat prin aceasta distinctie”, a spus Radu Zamfir.

Citeste si Gest impresionant al surorii Aurei Ion la mormant! Vezi ce a adus tanara in cimitir

Vicepresedintele CMR Constantin Carstea a fost cel care a inmanat distinctia medicului Sorin Ianceu.
„Sunt onorat, sunt coplesit, nu pot sa plang. Gestul colegilor nostri este mult mai mult decat gestul nostru – o recunostinta palida fata de atitudinea lor in acele momente grele”, a spus Carstea.

„Ma onoreaza prezenta in aceasta sala. Va multumesc. Si asa cum noi patru am reusit sa fim atunci solidari in acele momente grele, am reusit sa fim o echipa, haideti sa fim toti o echipa pentru tot ce inseamna Romania si pentru tot ce inseamna corp medical, pentru pacientii nostri , pentru ca daca ei nu ar fi, nici noi nu am fi”, a spus Sorin Ianceu. Catalin Pivniceru a primit premiul de la Viorel Radulescu, secretar general al CMR.
„Sunt profund onorat sa fiu aici si sa fac parte din breasla medicala. De aceasta data s-a intamplat sa fim noi patru. Noi suntem medici, ca toti cei de aici. Suntem expresia corpului medical. Sunt convins ca oricare dintre noi, 4 – 6 – 10, in locul nostru, ar fi facut exact la fel. Provenim din aceeasi scoala, traim la fel si simtim la fel”, a spus Catalin Pivniceru.

Citeste si Descoperirea incredibila si neobisnuita facuta in avionul prabusit in Apuseni! VEZI ce au gasit

Vicepresedintele CMR Calin Bumbulut i-a acordat disctinctia lui Valentin Calu. „Ma onoreaza aceasta recunoastere din partea breslei din care ma mandresc ca fac parte. Mai ales ca vine intr-o saptamana speciala pentru mine. De ieri am reluat activitatea, miercuri am operat, iar sambata implinesc 43 de ani”, a spus Valentin Calu.

Premiul pentru copilotul Razvan Petrescu a fost ridicat de Valentin Calu, intrucat starea de sanatate a acestuia nu a permis deplasarea la festivitate. Cu aceeasi ocazie, a fost premiat pilotul Adrian Iovan, in memoria caruia s-a pastrat un moment de reculegere.

„Am premiat si aviatorii pentru ca si ei fac parte din echipa noastra” a conchis Vasile Astarastoae, la finaul festivitatii.

Sursa: realitatea.net
Adauga un comentariu