Actualitate

Astarastoae ascunde sub pres infractiunile de la UMF

Publicat: 09 ian. 2012
1

@ Vasile Astarastoae a convocat astazi cadrele didactice de la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa in incercarea de a resuscita platforma de e-Learning @ Este una din multele incercari ale conducerii UMF pentru a face functionala „platforma” pentru care s-au alocat 1,5 milioane euro @ Din cauza fraudei din implementarea proiectului, Astarastoae si complicii sai au fost trimisi in judecata pentru coruptie de DNA Iasi

Inca pe functia de rector al UMF Iasi, Vasile Astarastoae incearca astazi, inca o data, sa resusciteze platforma de e-Learning, proiect care face obiectul dosarului de coruptie instrumentat la sfarsitul anului trecut de DNA Iasi si trimis spre judecare magistratilor ieseni. Astarastoae a convocat cadrele didactice din UMF Iasi, cerandu-le sa testeze aplicatiile informatice din cadrul acestei platforme. „Vor sa ne puna sa semnam niste documente prin care sa ne asumam faptul ca am testat platforma si recunoastem ca functioneaza. Nu este prima data cand ni se cere acest lucru. Nu este in regula ce se intampla. Aceasta platforma nu functioneaza”, a declarat un cadru didactic din UMF Iasi.

Un control efectuat anul trecut de Departamentul de Lupta Antifrauda a constatat ca fondurile alocate de UE, in valoare de 1,5 milioane euro, pentru dezvoltarea acestei platforme de e-Learning au fost cheltuite ilegal. Ulterior, pentru fraudele savarsite, DNA Iasi i-a trimis in judecata pe rectorul Vasile Astarastoae, prorectorul Dragos Pieptu si pe directorii Adrian Ciureanu si Daniela Drugus. De altfel, acestia din urma au fost arestati preventiv dupa ce procurorii au dispus inceperea urmaririi penale. De asemenea, pentru faptele de coruptie cercetate in dosar vor fi judecati si patronii unor firme care au furnizat componentele informatice necesare platformei de e-Learning. Printre acestea se numara firma Maguay Impex SRL, principalul beneficiar al fondurilor europene alocate proiectului. S-a putut constata ca directorii Drugus si Ciureanu au trucat licitatia pentru implementarea acestui proiect astfel incat procedura sa fie adjudecata de Maguay Impex SRL. Procurorii DNA au instituit sechestru asiguratoriu pe averile celor implicati in afacerile de coruptie, astfel incat, la sfarsitul procesului, sa poata fi recuperat intreg prejudiciul, in valoare de 1,5 milioane euro.
Comentarii
 • Studentii straini care sunt in tara de cel mult sase ani stiu sa scrie dupa ortografia veche, schimbata de peste zece ani, cu i din i nu cu i din a? Ati inceput cu dezinformarea, zvoneriii si raspandacii sunt la datorie.

 • Platforma e-learning nu a functionat si nu functioneaza deloc. Studentul strain este de prin locurile noastre, cu siguranta beizadeaua unuia dintre apropiatii lui Astarastoae.

 • Platforma functioneaza, numai ca ea e valida doar pentru cei care stiu sa o foloseasca. spun ca nu functioneaza doar cei care se asteapta ca aceasta platforma sa fie asa…o intindere de ciment pe care sa calce ei cu picioarele. nu stimabili universitari care habar nu aveti sa folositi internetul platforma e un instrument electronic in care ar trebui s ava puneti voi marile creatii stiintifice ca sa le poata citi studentii sau colegii.

 • Aurorar T, spune-i tu lu arestoae sa-si puna creatiile stiintice pe platforma aia de doua parale. Problema lui e ca n-are ce pune, nici el nici aia saptezeci la suta de prostovani ce l-au votat. ca de-aia l-au si votat, sa-i tina in facultati asa nuli cum sunt.
  ce zici tovarasico?

 • probabil functioneaza…problema este ca de cateva zile incerc sa ma loggez si nu se deschide pagina. Stiu sa folosesc foarte bine calculatorul. Problema nu este la noi ci la platforma….

 • Domnule Astarastoae mai lasati-ne in pace cu convocarile la rectorat. Azi dimineata i-am spus sefului meu care este o nulitate ca si dvs ca nu ma voi duce unde ne-ati convocat si era sa crape de ciuda.Nu va intereseaza nici pe dvs nici pe seful meu ca nimeni nu se mai ocupa de studenti si cadrele didactice sunt chemate toata ziua la decanat sau rectorat.

 • La sedinta de ieri s-a precizat de catre d-na prorector ca prin ordin de serviciu se introduce obligativitatea completarii platformei in fisa postului fiecarui cadru didactic si ca se va aplica retroactiv incepand cu anul trecut in noile criterii de evaluare… s-au remarcat multe greseli in forma actuala a platformei… greseli de fond si greseli de continut… echipa IT este formata din niste tineri pilosi condusi de un nesimtit (Ciureanu) care ne-a abordat cu maxim dispret si care voia sa faca liniste in sala batand din palme… cadrele didactice care fac invatamantul sunt scuipate si tratate ca niste gunoaie de personalul TESA … si asta cu acordul conducerii… cata nesimtire mai incape oare la UMF? … studentii nu stiu date despre regulamentul universitatii, despre activitatea lor si despre oportunitatile de studiu caci serverul UMF nu funtioneaza, ca nu se pot loga si ca acolo nu exista ceea ce cauta… as vrea sa se termine nelegiuirele acestea si saq revenim la normalitate

 • Daca echipa IT era formata din oameni capabili atunci platforma lu’ peste functiona de la inceput.

  Si care sunt tinerii aia „nepilosi” ce formeaza echipa IT, daca tot ati adus vorba? Sa auzim, sa vedem, sa comentam..

 • Ce tot hahaiti babe si babalici barfitori? Unele cadre didactice nu sunt de acord sa incarce si notele studentilor in Platforma e-Learning de aia dati din clanta aiurea ca sa luati shapa in continuare. Dl.Rector v-au mai anihilat luarea de shpaga.
  Ce tot fleorcaiti ca nu merge? ce pile? voi v-ati luat cu shpaga examenele.De ce nu ati fost capabili dupa aceea sa va afirmati sa concurati la funtii de conducere. Va este ciuda si va imbolnaviti de rautatea si invidia voastra.
  Din cauza unor cadre didactice care nu s-au mai saturat de luat shpaga la examene aruncati inutil cu vorbe dupa placul vostru. Bravo domnului Rector, Mult Ani si Buni sa ne traiasca. Ati uitat ca primiti 3*% la salar din fondurile proprii?! Datorita domniei sale ca este si manager foarte bun, singurul Rector din tara care a gasit solutii la imbunatatirea salarului; ati uitat da? pasarea pe limba ei piere.

 • Bai sobolan prost, fondurile alea proprii vin din banii incasati de pe urma studentilor straini ce-si cumpara diploma de medic in Romanica, pentru ca e usor, nu se da examen si profesorii sunt atenti la ..atentii.
  Orice facultate ar avea atitia studenti straini cu taxele pe care le incaseaza ar avea bani, de unde naiba atata manager bun?
  Situatia e la fel la toate facultatile de medicina, nu va mai impaunati atat. Nu faceti decit sa vindeti diplome unor prostalai ce nu sint capabili sa faca studii in tara lor.
  Asa ca….gura mica.

Adauga un comentariu