Actualitate

Astarastoae a pregatit fraudarea alegerilor de la UMF

Publicat: 02 dec. 2011
1

@ Actualul rector penal al Universitatii de Medicina si Farmacie, Vasile Astarastoae, a pregatit din timp fraudarea alegerilor pentru desemnarea noilor structuri de conducere, care vor avea loc peste aproximativ doua saptamani @ Presedinte al Comisiei de Votare este nimeni altul decat Gabriel Dimofte, om de casa al lui Astarastoae, presedintele Comisiei de disciplina a Colegiului Medicilor Iasi, numit fara concurs pe functia de director medical al noului Institut de Oncologie @ Aparatura electronica de numarare a voturilor este controlata exclusiv de Astarastoae si oamenii sai

Daca nu se iau masuri de urgenta, in special de catre Ministerul Educatiei, pentru ca alegerile care vor avea loc peste doua saptamani pentru desemnarea noilor structuri de conducere de la Universitatea de Medicina si Farmacie, intreg scrutinul va fi compromis. Asta pentru ca, detinand toate parghiile in calitate de rector in functie al institutiei de invatamant, Vasile Astarastoae a avut grija sa aranjeze lucrurile astfel incat sa castige din nou postul de rector, prin frauda. Exista destule indicii care arata ca Astarastoae a pregatit fraudarea acestor alegeri. El controleaza, practic, intregul sistem de vot.

Presedinte al Comisiei Electorale este nimeni altul decat Gabriel Dimofte, om de casa al lui Astarastoae, presedintele Comisiei de disciplina a Colegiului Medicilor Iasi, numit fara concurs pe functia de director medical al noului Institut de Oncologie. El este, de asemenea, presedinte al Comisiei de Etica a Senatului Universitatii. Dimofte a fost numit la Institut numai datorita sprijinului asigurat de Astarastoae. Prin urmare, nu va putea fi echidistant in timpul scrutinului. In plus, Comisia Electorala controlata de el poate sa respinga o candidatura. Potrivit noului „Regulament de Desfasurare a Alegerilor in structurile si functiile de conducere academica ale UMF Iasi”, adoptat de cand Astarastoae si gasca lui au preluat conducerea institutiei de invatamant, candidaturile neacceptate pot fi contestate tot la Comisia Electorala. Asadar, aceasta poate sa respinga o candidatura, iar cel nemultumit sa conteste tot la Comisia Electorala. In mod normal, contestatia ar trebui analizata de o structura diferita, nu de calau.

Manipularea voturilor

In plus, profesorul Stefan Georgescu, care si-a anuntat candidatura pentru scaunul de rector, acuza faptul ca sistemul electronic de numarare a voturilor poate fi controlat, astfel incat alegerile sa fie fraudate. „Dupa ce se voteaza, buletinele sunt scanate de un aparat electronic, care functioneaza in baza unui soft. Acest aparat poate spune, dupa scanare, ca anumite buletine nu sunt bune pentru ca nu s-a bifat cum trebuie. Aceste buletine se anuleaza. Nu am incredere in sistem. Voi cere ca, in timpul alegerilor, sa fiu asistat de un specialist in informatica sau sa se renunte la acest sistem. De asemenea, voi solicita ca buletinul de vot sa fie tiparit in sala de votare, in ziua respectiva. Asa am garantia ca nu se vor putea introduce buletine de vot pe care s-au bifat deja candidatii”, a declarat Stefan Georgescu.

Avand in vedere ca atat Astarastoae, cat si complicii sai, directorii Daniela Drugus si Adrian Ciureanu, sunt acuzati de procurorii anticoruptie ca au fraudat tocmai fondurile europene alocate pentru achizitionarea unor programe informatice necesare platformei de e-Learning, este greu de crezut ca nu si-au luat toate masurile pentru a manipula softul sistemului de votare. Potrivit unor informatii, acest sistem a fost „imbunatatit” chiar de firma Maguay Impex SRL, al carei patron, Corvin Pughin, e acuzat de Directia Nationala Anticoruptie ca le-a dat mita directorilor Drugus si Ciureanu pentru a incheia cu UMF contractul in valoare de 1,5 milioane euro pentru dezvoltarea platformei de e-Learning.

In raportul intocmit de Departamentul de Lupta Antifrauda dupa controlul efectuat la UMF Iasi, expertii au ridicat mari semne de intrebare asupra programelor informatice furnizate de Maguay Impex SRL pentru plaforma de invatare mentionata mai sus.

In numerele urmatoare vom reveni asupra haosului privind modul in care s-au organizat normele didactice, cursuri deloc necesare, inventate pentru acoliti, prin incalcarea legii. De asemenea, se va dovedi ca structura pe care o are actualul Senat nu reprezinta obiectiv interesele facultatilor, departamentelor etc. Senatul este doar unealta prin care gasca lui Astarastoae controleaza in totalitate UMF Iasi.

Candidaturile pentru sefia de la UMF, pe ultima suta de metri

Ieri, dupa prima zi oficiala de depunere a candidaturilor pentru functia de rector la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa, nu s-a inregistrat nici un dosar pentru sefia uneia dintre cele mai importate institutii de invatamant superior de stat din Romania. „Eu am fost astazi (ieri – n.r.) la o manifestare, asa ca nu va pot spune daca si-a depus candidatura oficiala cineva pentru pozitia de rector a UMF. Asta, foarte probabil, pentru ca a fost prima zi in care se putea face acest lucru. Ceea ce va pot spune, insa, cu certitudine este ca, in zilelele urmatoare, imi voi depune oficial candidatura pentru alegerile destinate unui nou mandat ca rector”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Astarastoae, actualul rector al Universitatii de Medicina.

Pana pe 8 decembrie se pot depune candidaturile, iar pe 16 decembrie vor avea loc alegerile generale pentru desemnarea noii conduceri de la UMF.
Comentarii
 • Cum sa fraudeze domnule,daca dr.Georgescu va sta calare pe urna de vot.Dl.Georgescu sa nu va scape o clipa din ochi urna,apoi cand se numara voturile trimiteti o comisie neutra sa asiste la numararea voturilor,ca altfel acest excroc va poate insela,ca este in stare.A fraudat el Universitatea dapai alegerile.Fi-ti cu ochi pe hot.

 • Tupeul,nesimtirea, razbunarea, obraznicia, sunt cuvintele cu care se lauda aceasta conducere. taiati raul malefic ce s-a abatut asupra umf. Decapitati caracatita mafiota.Golanilor, sa va fie rusine mediocrilor.

 • Ce a ajuns facultatea asta de medicina?
  Scandaluri dupa scandaluri de ani de zile, diplome false, profesori acuzati de plagiat si ramasi in acelasi loc, imoralitate ca la usa cortului, afaceri cu studentii straini, afacerea cu platforma informatica de care se vorbeste de atata timp, DNA, acuzatii peste acuzatii, averi ale sefilor de te apuca ameteala, o responsabila economica, tanti Drugus, la nivel de tzatzica parvenita pusa pe capatuiala, un prorector vulgar ce se da in spactacol in fata jurnalistilor, bashca, un rector nul profesional ce apare pe un loc fruntas pe lista rusinii a „rectorilor maculatura”, cu sapte salarii si povara de fiica-sa angajata cu un salariu de sa-ti vina rau pentru * ore de munca pe zi ( sa nu se surmeneze mititica tatii!). Si care rector, mort de frica pensionarii, a avansat alegerile ca sa poata candida, find singura sa sansa sa-si continue afacerile de familie si cu pretenarii.
  Ce rusine! ce universitate de c..at in care oamenii stau cu capul plecat in fata unei asemenea conduceri de toata rusinea. Eventual se multumesc sa susoteasca pe la colturi ca femeile de serviciu.
  Molustelor, treziti-va!
  Oameni buni, v-ati pierdut orice urma de demnitate? Sau oamenii de la conducere va reprezinta, sunteti sau sperati sa ajungeti ca ei, universitari prapaditi , bataia de joc a ziarelor si a cititorilor.
  Oare asa sa fie, chiar toate ciurucurile universitare, toti parvenitii pusi pe capatuiala s-au strans in nenorocita asta de universitate?
  Ce moluste prapadite.

 • Vasile A are o viclenie specifica
  oamenilor frustrati si cunoaste in amanunt codoseala universitara de la unchiul lui rectorul PCR Scrip-caru. S-a inconjurat de un lot de
  fripturisti academici. De demisie de onoare sau cheltuieli inutile pentru * an */2 de mandat nu a auzit. Tupeu de politruc medical cu radacini adanci in vechea „meri-tocratie”

 • Viclenia lui V.A. de care amintea domnul Popescu de la UMF nu este datorata numai frustrarii personale ( frustrant domle sa ti se spuna pe la colturi @ rectorul [email protected]).
  Anii in care a „luptat” alaturi de alti tovarasi si ei ajunsi in posturi de conducere si-au spus cuvantul: omul a ajuns profesor universitar, conducator de doctorat si rector cu o cariera stiintifica inexistenta!
  Daca pentru asta nu-ti trebuie si ceva viclenie…

 • Cum mai indrazneste acest nesimtit sa mai conduca umf. Ce fel de ministru al educatiei avem? Se adeveresc spusele lui Astarastoae ca pe Funeriu il are la degetul mic.Oricare alt ministru l-ar fi suspendat imediat din functia de rector.Oricare rector din tara si-ar fi dat demisia de onoare. Nu insa acest hot, nul profesional, dar viclean cum nu se mai poate. Cu siguranta ca legerile vor fi fraudate, asa cum au fost si cele de la Colegiul Medicilor. Astarastoae impreuna cu gasca lui de hoti trebuiau tinuti dupa gratii, nu lasati liberi sa-si continue hotiile.Acest rector penal isi ia mai departe cel mai mare salar bugetar din tara in cele 6 sau * functii, fiica sa continua sa primeasca de la el un salar ma mare de cateva ori decat a unui profesor universitar,iar sotia sa (farmacista) este angajata la institutul sau de medicina legala, evident ilegal ca doar medicina legala se ocupa cu mortii care nu mai au nevoie de medicamente.Acolitii rectorului – Pieptu, Ciureanu, Drugus, Dimofte si altii au adunat averi imense.Este incredibil cum DNA nu a cercetat si alte proiecte europene de milioane de euro de la umf, cu licitatii trucate.Daca dl.Funeriu nu va lua masuri urgente de suspendare a lui Astarastoae, singurul lucru pe care il putem face este sa nu mergem la vot.

 • Insinuarile mizerabile la adresa domnului Rector Vasile Astarastoae nu-si au sensul deoarece, voi care il ponegriti sunteti niste mincinosti si dusmani. Daca va considerati atat de capabili, de ce nu aveti curajul sa va depuneti si voi candidatura la functia de Rector???? mai rau decat babele barfitoare sunteti. Daca dl.Dr. Georgescu a avut functii de conducere ce branza a facut?????. Am tot rspectul pentru profesionalimul dumnealui, a salvat vieti si ma intreb de ce tine mortis sa ajung la functia de Rector? sunt convins ca pentru bani…..Domnule chirurg Dr.Georgescu, ati uitat ca ati fost ajutat in demersuri, acum ati devenit un dusman de ce?

 • Toaderele taica,
  Da’ despre ce insinuari vorbesti tu baietasule?
  Vrei sa spui ca domnu reftor de la umefeu nu are una (*) citare in cariera lui universitara ( ca iese maine-poimanine la pensie)?
  Asa o fi, au incurcat aia borcanele si domnu reftor are de fapt 2 citari, sau chiar 3 daca vrei. Esti multumit acum?
  Si cu alea sapte salarii s-au inselat detractorii domniei sale?
  Aaa, nu sunt sapte, sunt sase! Uite ca am restabilita adevarul. da ce salariul donsoarei reftor ce zicem? Nu era de doua mii de euroi pe luna? Nuuuu? aha, erau doar o mie noua sute. Si oricum, era prea putin fata de calitatile intelectuale ale donsoarei. Pardon de greseala.
  Da, da, da……da ce-am uitat? Paltforma minune! am auzit ca merge de duduie, se aude pana in judetele vecine. Lumea este multumita ( nu vezi, numai scrisori de multumire pe aici)si gata, am rezolvat problema. Ce dna, ce acuzatii, ce matrapazlacuri, astea-s vobe vorbitoare de la dusmanii domnului reftor invidiosi pe realizarile sale ( iti dai seama: 3 citari in ** de ani de cariera! ce realizare domle, ce realizare…cum? aaa, sunt * de fapt. esti sigur, bre? genial reftorasul asta!).
  Uite, acum ca am restabilit adevarul esti multumit?

 • ce va tot mirati . aceeasi sacali vor conduce este clar . frauda si fraie trase peste tot si nu e singurul caz. o mizerie de tara unde se fura pana la gat !!prosti de romani care credeti tot ce vi se serveste de lichele care au conturi grase si noi platim si ai sustinem prin prostia si delasarea si nepasarea noastra . romanie corupta !!!ce este asa de mirare ca se fura si apoi candideaza cu ochii limpezi fiindca stie ca are spate si nerusinarea e in ****** .

 • Articolul poate fi considerat ca o stanta: se schimba doar titulatura institutiei si numele protagonistilor… facem un exercitiu:Guvernul(Astarastoae=Boc) pregateste fraudarea alegerilor… prin oamenii sai de casa(Dimofte=Igas+Oprea)Adevaratul prim-ministru, Basescu isi recompenseaza fiica pentru „merite deosebite”, facand-o europarlamentar, vorbitor excelent de limba romana. Astarastoae devanseaza alegerile, cei 2 B, de asemenea…Funeriu si ceilalti ca el sunt numiti, de ce Dr. Dimofte(care nu mi-e drag!)nu poate fi numit? Sa ne alaturam lui Harry si sa tricam precum el;”Decapitati mafia politica!?”Vor mai avea autorii articolului acelasi curaj, pentru ca despre ilegalitatea unificarii(despre interesul mafiei politice asupra unificarii alegerilor)nu are nimeni curajul sa scrie sau sa comenteze… Cat despre d-na profesoara Calugaru Beatrice, intr-adevar, nu are ce cauta in mediul academic, atat timp cat foloseste termeni vulgari(„nesimtit”) si chiar e bine sa nu se duca la vot, din prostie nu at sti unde sa puna stampila. Eu, dimpotriva as spune:”Mergeti la vot(pentru alegerile de la UMF, dar si la cele locale si, sper din tot sufletul, la celelalte prezidentiale!” Numai asa nu vor putea sa va foloseasca-daca nu vor gasi si aici o solutie de fraudare-CNP-ulDoamne, lumineaza-i pe Romani!!!

 • Da ce parere aveti despre faptul ca la ultimul Senat s-a hotarat ca acei *,5 milioane de euro sa fie dati inapoi de catre toate cadrele UMF.Adica ei si-au luat si salarii de pe acel proiect iar fraierii ceilalti trebuie sa dea banii inapoi…cam 2**0 de E de cadru…

 • ma scuzati, stimati autori ai acestui articol, puteti va rog sa ma lamuriti? In opinia dv, pina la urma, merge sanu nu merge pplatforma aia. sa inteleg ca ea e nefunctionala dar poate fi folosita la fraudare? Niste minime cunostinte tehnice v-ar fi fost suficiente pt a va da seama ca tehnica descrisa de voi pt fraudare e aberanta.

 • penali sinteti voi ziarici carici si pirnaiasi care sunteti,ca scrieti doar baliverne si minciuni ce-i plac pachidermului vostru de asimi;voi il sustineti pa macelaru de georgescu,un grobian agramat sifocant si tradator;pai bai papagalilor sa stiti si voi ca dr. dimofte asta lucreaza pe la clinica lui musiu georgescu,asa ca ati dat-o iar in bara paduchiosilor;acu sunteti 2 si tot nu puteti s-o regulati pe olteanca,impotentilor.

 • Gigica bec, vezi ca ai uitat sa-ti iei medicamentele azi dimineata si esti in plina criza.
  Ce aparator de r…at si-a gasit si domnu’ reftor! Lumea buna la lume buna trage.

 • Nu mai scrieti aberatii inutile. Deorece chirurgul Georgescu nu are sanse la functia de rector, scoateti baliverne ca s-ar frauda alegerile la UMF.Cat despre platforma informatica e-leanrnig , desigur este functionabila dar unor cadre didactice nu le convine ca trebuie sa-si introduca cursurilem activitatea didactica in platforma si s-a propus ca este corect sa fie introduse si notele studen tilor! De aici, cativa codosi rauvoitori! Asa s-ar stopa de tot si luarea de shpaga la examene

 • Pentru grupul de studenti veseli!

  Voi sunteti studenti si viitori medici?
  Nu sunteti capabili sa scrieti doua fraze coerente si dati sfaturi!
  Recititi ce ati scris mai sus si poate vi se face rusine de ce ” aberatii inutile” ne impartasiti.
  Amaratilor, platforma e-learning va lipsea voua! Chelului tichie de margaritar, unor prapaditi ce de-abia se exprima asta le trebuia!!!!!!
  Valea la invatat!

Adauga un comentariu