Actualitate

Asta le intrece pe toate. Subiecte din legislatie abrogata, la un concurs de la un spital din Iasi

Publicat: 14 sept. 2016
1

@ O parte din actele normative de unde trebuiau sa invete candidatii la posturile scoase la concurs nu mai erau in vigoare  @ Presedintele OAMGMAMR Iasi a sesizat grave nereguli in organizarea acestui concurs @ Majoritatea angajatilor contesta acest concurs

Lucruri socante ies la iveala la concursul pentru cele zece posturi de asistent medical principal sef la Institutul de psihiatrie Socola din Iasi. Pentru postul de la Sectia exterioara Barnova nu s-a inscris nimeni. Dupa ce Sindicatul Sanitas Iasi si-a retras reprezentantul din comisia de concurs, chiar daca acesta era doar observator, pentru ca membrii nu au fost de acord sa se faca mai mult de trei subiecte din care sa aleaga comisia, inca un membru din comisie a fost la un pas sa faca acelasi lucru.

Reprezentantul Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România (OAMGMAMR) filiala Iasi a fost trecut ca observator in comisie. Nemultumita de aceasta decizie, conducerea OAMGMAMR Iasi a solicitat ca reprezentantul lor sa fie trecut ca membru, altfel vor face plangere la forurile superioare. De asemenea, conducerea OAMGMAMR a descoperit o grava problema in metodologia de concurs. Multe dintre actele normative specificate in metodologia de concurs erau abrogate, anulate. Abia dupa sesizarea OAMGMAMR, conducerea Institutului de psihiatrie Socola Iasi a corectat acest lucru.

„Am facut o contestatie la comisia de concurs, dupa ce am descoperit ca o parte dintre actele normative care au stat la baza emiterii subiectelor erau abrogate. Am fost nemultumiti si de faptul ca rerezentantul nostru era doar observator in comisia de concurs si noi am solicitat sa fie membru. Pana la urma, problema a fost rezolvata. Daca nu se rezolva, am fi depus plangere mai departe si am fi retras reprezentantul nostru din comisie”, a declarat Liliana Pintilie, presedinte OAMGMAMR Iasi. Din comisia de selectie a dosarelor nu a facut parte si reprezentantul acestei organizatii. In momentul in care managerul institutului a aflat ca anumite acte normative mentionate in metodologia de concurs erau abrogate, trebuia sa anuleze concursul, daca se dorea un examen corect.

Presedintele Sanitas a refuzat sa faca parte din comisie

Ieri, presedintele Sindicatului Sanitas Iasi a refuzat sa faca parte din comisia de solutionare a contestatiilor depuse in urma probei scrise care s-a desfasurat pe 13 septembrie. In urma afisarii rezultatelor, in seara in care a avut loc proba, patru candidate au depus contestatie. Din cele 15 asistente medicale care au candidat pentru posturile de asistent medical sef, doar patru au obtinut peste 70 de puncte, fiind admise. Patru nu s-au mai prezentat la concurs, iar pentru sectia Barnova nu s-a inscris nimeni. Angajatii unitatii medicale si-au manifestat nemultumirea in momentul in care pentru aceste posturi puteau sa candideze asistente medicale de oriunde.

Totodata, acestia a fost socati cand a aflat ca pentru postul de sef la Sectia IV s-a inscris si asistenta medicala Amalia Iurascu, director de ingrijiri, omul de incredere al managerului Gabriel Oprisanu. De asemenea, totul a culminat cu refuzul comisie de examen de a introduce mai mult de 3 subiecte din care sa extraga comisia. Majoritatea salariatilor sustine ca acest concurs a fost aranjat in asa fel incat Amalia Iurascu sa devina sefa la Sectia IV, adica sa fie si sefa si subordonata.

„Am refuzat sa fac parte din comisia de solutionare a contestatiilor, dupa ce reprezentantul nostru s-a retras din comisia de concurs, pentru ca a propus sa se faca mai multe subiecte si comisia a refuzat. Nu voi gira prin semnatura mea o astfel de procedura. Am informat si Consiliul de Administratie al institutului de decizia mea”, a declarat Iulian Cozianu, presedintele Sindicatului Sanitas Iasi. Aceasta a solicitat un punct de vedere de la Ministerul Sanatatii, vizavi de participarea la concurs a asistentilor medicali din toate spitalele, considerand ca pentru aceste posturi trebuiau sa candideze numai asistenti medicali din Institutul de psihiatrie Socola. Unitatea medicala are aproape 500 de asistenti medicali.
Comentarii
 • Si in plus bibliografia era mult umflata cu legi care nu au nici o legatura cu activitatea unei asistente sefe. Un mod ordinar de a jmenui concursul

  • eu vreau sa va fac carpe de sters pe jos pe toti asistentii si doctorii din socola si o sa ma ajute gaborel al meu pe care il iubesc fiindca miroase a cadavru descompus.Mie imi place de el ca nu se spala ca e plin de slanina si e smecher.Iar voi sa taceti nenorocitilor di socola.Noi suntem pe val si o sa vo tragem la toti si no sa puteti sa ne faceti nimic fiindca suntem prea puternici.Cel mai mult mie imi place de oprisaNu meu cum arata dezbracat,nici un barbat nu ma excitat asa mult ca gaborel atunci cand il vad in toata splendoarea lui.nici Romanescu si nici infermierii cu care mi-am facut de cap nu sunt atat de sexi si frumosi aromati ca Gaborel.Ciudosilor!

 • Ce-i mai Cozianule te sperii ca prietenul Apostol nu o sa mai ia cei 6000 lei ca lider de sindicat din Socola fiindcă o sa piardă alegerile…??? Sau te gandesti ca daca el pierde ai sa pierzi si tu cei 20.000 pe care ii iei din banii noștri!! Rușine !!! Pentru bani va-ti bătut joc de colegii din spital !!!Huoo….

 • Numai minciuni !!!! Așteaptă tu apostol sa te mai aleagă pe 21 Septembrie cand sunt alegerile de sindicat di Sicola sa te mai aleagă cineva !!! Numai sa gestionați banii sindicaliștilor asta vreți !!! Asta este miza scandalului!!! Rușine Sanras … Colegi haideți la vot pe 21 sa-l dam jos pe apostol…!!!! VOTAȚI ALINA ANDRONIC OM DE VALIARE CARE II PASA DE NOI … Multe veți afla unde se duc banii noștri pe chermeze si învârteli … Verifica vreo instituție unde se duc banii noștri??? La urma urmei tot banii bolnavilor care ni se rețin din salar !!!! Alo autoritățile verificați ce face sindicatul cu banii …SALARII GRASE!!!

  • Adevarul gol-golut: nimeni nu candideaza la sindicat de placere, si ca sprijine angajatii. Toti merg pe interese si isi dau arama pe fata pana la final. Om de baza? Unde femeie? Daca ar fi corecte alegerile, ar iesi…….NIMeNI!

   • Nu cumva sa o alegeti pe tzoapa de Andronic care e omul lui Oprisanu via Varareanu al carui sot e directir la spitalul privat a lui Donciu. Daca o alegeti pe tzaranca tzoapa de Andronic ne calca in picioare umflatu din Bucecea. Daca nu Sergiu altcineva dar nu pupacur de Oprisanu Andronic.

    • Alina este o colega muncitoare si bine pregătită… Sergiu??? mai stie altceva decât alcool si sa încaseze salarii grase din banii sindicatului??? Auzi 6000 lei … am crezut ca mor!!!!

     • E o proasta taranca cu iq sub 100 , o slugoaica care acum ii spala chilotii Analiei, o jegoasa parvenita, cea mai jegoasw clinica 1B cu cei mai prosti pregatit personal…o cloaca imputita, lagar de exterminare este acolo, nu se respecta cele mai elementare drepturi ale pacientului.

    • LOLA VOTATI LOLA !!!!! asta este calea dreapta aceasta este solutia LO LA,,,
     sau Obama …aaa….scuze Obada… calea fericirii ….ba nu LOLA !!!!

 • nu sunt membru de sindicat la sanitas si cu toate astea mi se retin 10lei contributie.cum pot plati contributie de NEMEMBRU?maine ma trezesc ca mi se opreste cotizatie de marinar.vor bani.cat mai multi bani.

 • Nemultumirile celor din socola se datoreaza si sunt intretinute de ipotenta sindicala. Sanitas ne-a sustinut si liderii au crapat din gura doar cand au avut de castigat. Desi nr membrilor s-a diminuat continuu, banutu a venit. Toti sunt niste pramatii. Nu reprezinta angajatii. Cat despre actuala conducere……. A facut ,,unele lucruri bune”. Da sa fim sinceri…..doar unele. In realitate FALA din presa a accentuat mult realizarile Marelului Lider Suprem OprKim, si a stafului sau. Binecunoscute sunt deasemenea achizitiile, spajile, injuraturile si amenintatile, dar si mutarile din spital ( si personal si pavilioane). Cat despre curve……..alea sunt de mult, fac parte din peisaj, nu s-a schimbat nimic nou. Cu toate astea, angajatul de rand……suporta, tace, se revolta, si Tace. De ce? In lipsa unui lider organizat (care sa nu o ia la gaoaza, sau care sa nu aiba limba groasa), toti tac. Si inghit in continuare magariile si arogantele SEFILOR. Ca de……lucrez la boier. Ce dracu!

  • Ca sa nu mai spunem, ca marea nemultumire este a medicilor. De ce?! Pt ca pana acuma faceau legea in pavilioanele lor si erau tartorii supremi, iar acuma Marele Lider SuPrem a preluat fraiele capitalizarii. Normal ca te rascoli. Nu? Iar daca amaratul de angajat care este el (pe persoana fizica), este f…t de zece odata, normal ca nu mai rezista. Dar totusi haideti sa fim realisti. Ne place si suntem fericiti in dragul nostru institut alaturi de marele conducator suprem OpriKim si marea noastra conducatoare Analia Kim Ir Sen, si vrem sa ducem pe culmile gloriei numele Socola. Uraaaaaa ,……,…….si in piz.a masii la Bt, crapalear matele in ei de fomisti!

   • In curand o sa fim executati cu tunul sau racheta pentru ca avem alte pareri….au mai fost si alti iubareti directori dar nu au pus curvele pe primul loc …Analia o proasta careia i se vede pe fatoi cum incearca sa gandeasca si nu reuseste..o mediocra

 • „Unele lucruri bune” – spitalul era praf cand a venit asta … nu lua acreditarea niciodată … va mai aduceți aminte cum arată laboratorul??? Vai de mama lui … Vedeți acum… Triajul si celelalte secții … Hai sa fim serioși s-a făcut treaba si s-au scos lenesoii cu salarii grase din găuri la munca !!! Doar nu vreți sa laude conducerea!!!!!

  • Am spus ca sunt lucruri bune, dar mi se pare normal intr-un spital asa mare. Cat despre acreditare…….sa fim seriosi. Daca asta seamana macar a spital, daramite a institut, cred ca-ti trebuie ochelari,asta daca nu-i ai. Nemultumirile celor de rand sunt din alte cauze:
   Acea acreditare nu se facea (nici cat a fost), daca angajatii nu veneau si nu munceau pe rupte. Au venit din libete, din concedii, etc. Ca la urma, prostul sa se cace in gura lor si sa-i f..a, pt 5 minute intarziate, sa-i frece cu schimburile de tura, etc
   A angajat firme de curatenie, care au luat banu si au facut treaba de mantuiala, treaba pe care tot sarmanu infirmier, brancardier, sau asistent a facuto
   In cate pavilioane a cazut varu si tencuiala dupa acreditare
   ?????
   Lucruri bune? Da sunt! Dar si buzunare pline!
   Dar daca tu ca Sef suprem iti bagi si scoti la orice ora si te porti ca pe mosia ta, in ce categorie intra? Da faptul ca folosesti resursele spitalului?(masina, oameni)
   Mau bea o cafea si trezestete

   • 3 luni i au saltat permisul iubaretului rastimp in care a folosit masina spitalului si carburantul statului in interes personal…plimbari la Botosani si cine stie ce alte ghidusii….:))))

  • Cum arata proasto cladirra fosta laborator? Ca si inainte idioato! Au trambalit tot administrativul cu cortul in fosta spalatorie……triajul ce i cu el…poate esti chioara pe langa proasta….care celelalte sectii lu atash mortii n poola…noroc de amorezu preinfarct obez ca a venit la Iasi…multumim localitatii Bucecea pentru fiul prea iubit lover nordistu poolei..sa va ia dracu pe totii lacheii si pupincuristii lui….se folosrste de voi fraierilor si maine poimaine va pleca…iar voi tre sa va gasiti alta gaura de coor sa pupati…nenorocitilor!

   • speri mata da speri degeaba !!! colegii nu te mai vor apostol sergiu dupa ce ti-ai batut joc de asistentele sefe ,,, ai calculat gresit fraiere … ai facut cea mai buna campanie pentru contracandidati !!!! pana si Obada si Lola vor lua mai multe voturi catine hahahaha…auzi Lola….haha

 • BZI NU MAI AVETI ALTE SUBIECTE…!!! Ca sincer m-am plictisit de spitalul de nebuni pentru nu stiu ce rahat de concurs si sindicatul face zarva ca sa pună mâna pe banii oamenilor ca sunt cam multi acolo !!! Mare vrăjeala…

 • Cum este domnule Cozianu cu câștigurile astea??? Este adevarat 20000 de lei !!!???? Si Apostil 6000 de lei??? Cine seamănă vânt culege furtuna!!!! DECLARAȚIILE DE VENIT PE ULTIMUL AN SA LE VEDEM !!!!

 • Apostol de ce nu ai anunțat alegerile la toți membrii???? De ce ai lipit o fițuica prin spital ca sa nu vadă nimeni???? 21 Septembrie HAI LA VOT FETLOR … Hai sa scăpam de autistul asta de bani …!!! Numai interesul lor … Numai angajări asta au in cap!!!

 • Pai sindicaliștii urmează „CALEA” trasată de marele PETCU – prietenul lor din pușcărie!!! Nevasta lui Petcu asta este secretara la Sanitas Bucuresti si ia 6000 euro pe luna!!!!!!!! O parte sint si din banii voștri de la Socola fraierilor….Sint puși doar sa faca zâzanie!!!!!

 • Stimati colegi, mi se pare urat ceea ce faceti! Va spalati rufele in public intr-un mod care va denigreaza ca si colectiv. Nu era mai simplu sa faceti un grup inchis in care sa va spuneti parerea cinstit? In umbra anonimatului aveti gura mare. Sunt sigura ca 98% dintre voi sunteti niste lingusitori pe langa toate aceste persoane pe care le umiliti si le murdariti cu jignirile acestea. Sa va fie rusine! Ca mie imi este deja, ca si colega de breasla!
  P.S. Unii dintre voi ar trebui sa va intoarceti pe bancile scolii, undeva prin clasa intai. Sunteti analfabeti rau de tot! Habar nu aveti sa scrieti corect! Nulitati in toata regula!

  • Este normal ca manageri cu acoliții si slugoi lui să te fută si noi sa lingen?Este normal sa ti sisteze drepturile să țipe si când te duci să i ceri socoteală el să te considere un rahat!!!!!Este corect ca multi tipa aici si se dau rotunzi dar fără in fata sunt lingușitori de boase !!!!Dar Madam ¡!!!!!!!!Da îmi spal rufele oriunde dacă nu mă fac auzit nicăieri!!!!!!!!!nici dreptul la replică si la opinie să l avem sistat!!!!! Un manager profesionist e pt oameni discuta cu oamenii nu se crede pe moșia lui !!!!etc lumea e supărată pe pile pe concurs mutari grafice mosie proprie si căcaturi si aere de. Sef !!!!mai oprisanule mult timp nu te văd în funcție și ti vsd un final tragic nesimțit funcționar ce ești !duduie in concluzie ești total pe dinafară. Încât să ajungi să îmi ingradesti dreptul la opinie doar să nu mi spal rufele în public tampito!

  • Ia o in gurita maica Tereza….sfioaso….fa ti tu grup inchis proasto si lasa te calcata pe cap de toti traseistii….oprisane esti un lash obez infam…taratura…mars la Botosani osanza corupta

  • DAR TU CÄ ITI FACI COLEGII ANALFABEȚI IN PUBLIC PE NET CE ESTI ? O MAHALA, NU CUMVA TU SI CU ALTELE DE PE ACOLO PUPAȚI URMELE DE PANTOFI LÄSAȚI DE AIA DIN CONDUCERE DE LA VOI ? A TU ESTI UNA DIN PERSOANELE CARE ALEARGÄ DUPÄ FUNCȚII. AI RELATAT CÄ IȚI ESTE RUSINE CU COLEGII TÄI ??? NICI O PROBLEMÄ NU TE ȚINE NIMENI CU FORȚA ACOLO. INAINTEAZÄ-ȚI DEMISIA. TU STII SÄ SCRII CORECT ? IA SI RECITESTE CE AI SCRIS MAI SUS. PRIN CLASA INTÂI SAU IN CLASA INTÂI ? DUPA CUM TE-AI EXPRIMAT IN SCRIS MAI SUS, TU, ÎI TRIMIȚI PE COLEGII TÄI SÄ SE PLIMBE PRINTR-O SALÄ DE CLASÄ NU SÄ REFACÄ CURSURILE CLASEI ÎNTÂI. ????????????????? AM DREPTATE ????????? LASÄ OAMENII SÄ-SI EXPRIME PÄRERILE, SÄ SE DESCARCE SUFLETESTE.

 • Fratilor! Sa nu ne agitam degeaba. Am gasit raspunsul. Pe bune. Azi la radio21 dadea despre niste cercetatori americani (nu britanici) cum ca, conform unui studiu realuzat 5% dinte cei numiti SEFI ( in posturi de conducere) sunt sau au tendinte maniacale, si sunt psihopati. Pe bune. Articolul este si pe regiotv.ro. Asa ca explicatia e simpla. Se trateaza la locul muncii!

 • Câți dintre voi v-ați angajat în administrația spitalului prin concurs cinstit, fără pile, fără șpagă, fără alte favoruri?

  • Eu Fraiere. Mai dute in **** mea de libidinos. Chiar incepe sa-mi fie scarba de toti labagiii care sustin conducerea. Am 20 de ani de socola si e singura conducere de care mie greata. Nu am luat spaga niciodata si nici nu vreau. Vreau doar sa fiu respectat, nu sa vin la lucru in teroare. Iar cei care au dat spaga la angajare, nu inseamna ca nu muncesc, sau ca trebuie sa ne batem joc de ei. Cunosc ingrijitoare care au dat spaga la angajare si muncesc pe branci. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne batem joc de ei. Intai de toate trebuie sa ne respectam, dar se pare ca acei libidinosi pupincuristi habar nu au de acest lucru.

   • Si mai stii ceva mai **** bleaga….. Cine freaca menta ma ? Nu tot labagiii conducerii? Nu tot aia pilosi! Pe care din fraierii astialalti iai vazut frecando in mana? Pupincuristii, curvele, si idiotii angajati de bou. Mai ducetiva Dracului! Azi nu e sarbatoare

   • 1. Eu nu lucrez în spital și nici nu țin cu conducerea, toate angajările pe pile/șpagă sunt de-o mare nesimțire.

    2. Văd că tu-i susții pe ăia care s-au angajat pe bază de șpagă, deci te-ai integrat foarte bine. De ce ți se pare normal să aibă prioritate la angajare unul care dă banul și nu unul care are pregătirea necesară?

    • nu-i sustin, dar este romania. aici ori mori de foame (ca fraierul), ori supravietuiesti. sincer, nu pot zice ca sunt de acord cu spaga, dar e mai bine sa stai acasa si sa primesti ajutor social? sa freci menta? sa te plateasca statul?iar daca dai spaga sa muncesti, si muncesti cu adevarat, asta ce inseamna? sa sunt prost, pupincurism, marlan, etc? sunt si din aia, dar ala care vrea cu adevarat munceste. daca ai avea 2 copii si nu ai avea unde lucra, ai sta cu diploma 3 ani, sau platit cu minim pe economie la un cabinet unde medicul face avere, ar fi mai bine? arata-mi un spital unde nu se fac mismasuri si eu tac. stii cat este un post de manager? sau credeai ca vine din senin? ala de unde scoate banu?

     • cat despre punctul 2: odata ce este colegul meu si face treaba la fel cu mine, ce ar trebui sai fac sal f.t toata ziua la icre? poate munceste mai mult ca mine! si sa stii……..CURIOSUL A MURIT REPEDE! HAIDETI SA TRAIM DIN AJUTOARE!

     • Poate și eu am 2-3 copii acasă și vreau să-i întrețin și am învățat mai mult de trei ani și mă duc la concurs, dar pic pentru că nu am dat bani.

      Tocmai că știu că-n toate spitalele se fac mișmașuri, de aia am și întrebat câți sunt angajați pe merit.

      Nu ziceam să-i sari la gât colegului angajat pe șpagă, doar să nu spui că e corect ce-a făcut, că nu e. Chiar dacă poate-și face treaba, îi fură șansa altuia care merita locul ăla la fel de mult ca el.

Adauga un comentariu