Eveniment-Social

Asociatie de relatii internationale infiintata la Iasi

Publicat: 23 mart. 2007
9

Prima Asociatie de relatii internationale din Moldova a fost infiintata la inceputul acestui an in Iasi. Initiativa ii apartine lui Paul Nistor, cercetator la Institutul de Istorie „A. D. Xenopol”. Majoritatea membrilor cercului sunt cercetatori, profesori universitari, masteranzi si studenti ai Facultatii de Istorie. In cadrul acestui proiect sunt asteptati sa intre si reprezentanti ai facultatilor ce au ca obiect de studiu stiintele politice sau economice. „Proiectul nostru se numeste «Est-Democratia» si apartine Academiei Romane, reprezentata de catre Institutul de Istorie «A.D.Xenopol» si Universitatii «Al.I.Cuza», prin intermediul Facultatii de Istorie. Vrem sa promovam democratia in Estul Europei. Stiu ca in Romania centre importante de acest gen sunt la Bucuresti si Cluj Napoca. De asemenea, la Chisinau exista o asociatie de relatii internationale foarte bine organizata”, a declarat Paul Nistor.

Pe termen mediu, Asociatia „Est-Democratia” isi propune organizarea unui cerc studentesc care se va desfasura bilunar si in care se vor prezenta teme de istoria relatiilor internationale, dar si chestiuni ce tin de evenimente de ultima ora, cum ar fi impactul globalizarii sau statutul de imperiu democratic sau hegemon in declin al Statelor Unite ale Americii.

„De asemenea, asociatia va organiza un simpozion anual, o dezbatere publica lunara, cu invitati din institutiile locale (Prefectura, Armata, Biserica, Universitate) care sa participe la discutii pe tema unui fenomen interesant desfasurat in ultimul secol. Toate rezultatele muncii asociatiei vor fi cunoscute printr-o revista de specialitate, dar si prin editarea unor carti de profil”, a mai afirmat cercetatorul Paul Nistor.
Adauga un comentariu