Actualitate

Asistentii medicali demisioneaza de la Spitalul de Neurochirurgie. Acestia aleg salariul de 2000 de euro

Publicat: 25 aug. 2014
1

Nu exista luna la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi in care cel putin doi asistenti medicali sa nu demisioneze. Unii dintre ei revin din concediu fara plata, perioada in care au lucrat in strainatate, sa renunte definitiv la postul din spitalul iesean, altii pleaca intr-un astfel de concediu pentru a incerca un loc de munca in alta tara. Conducerea unitatii medicale nu ii poate determina sa ramana, pentru ca legea nu le permite sa le ofere un salariu la fel ca intr-o unitate medicala dintr-o tara UE.

Oamenii pleaca in continuare pentru ca nu au alta solutie in tara. In fiecare luna cel putin doua persoane depun cerere pentru concediu fara plata. Ei au dreptul la un astfel de concediu pana la un an de zile. Nu se mai intoarce nimeni. Chiar zilele trecute a venit un coleg care lucreaza la un spital din Germania sa-si dea demisia. El a lucrat acolo trei luni de zile si a considerat ca este mult mai bine sa ramana definitiv in Germania. Primeste un salariu de 2000 de euro lunar. Initial solicita concediu fara plata pentru 3-4 luni de zile, dupa care revin si isi dau demisia. Colegul care s-a intors din Germania lucreaza intr-un spital cu 1600 de angajati, dintre care 200 sunt romani. In ultimele 4-5 luni de zile aleg, cu predilectie, sa lucreze in Germania sau Anglia„, a declarat Iulian Cozianu, vicepresedintele Sanitas Iasi.
Comentarii
  • Daca e asa de mare lipsa de asistenti si sunt o multime de doritori sa se angajeze, de ce este atat de mare spaga la angajare?

  • tampitilor de reporteri mai lasa ti vrajeala asta cu asistenti care si dau demisia si pleaca pentru 2000 euro ca sunt vrajeli curate….poate vreti sa spuneti ca doriti sa se faca noi angajari pentru a se putea lua spaga…..

Adauga un comentariu