National

Asfalt pentru 20.000 metri patrati de gauri

Publicat: 10 apr. 2011
1

@ Suma de 500 mii lei alocata de la bugetul local pentru plombarea strazilor din municipiu nu rezolva decat o mica parte din probleme @ In plus, edilii locali au avut o serie de discutii in contradictoriu pe tema tehnologiei folosite pentru acoperirea craterelor

Problema soferilor pascaneni nu va fi nici pe departe rezolvata de edilii locali. Suma de 500 mii lei alocata de la bugetul local pentru plombarea strazilor din municipiu nu rezolva decat o mica parte din arterele principale pline de gropi. Potrivit administratorului public din cadrul primariei, Dorin Nechifor, cel mai probabil de la jumatatea lunii mai vor incepe lucrarile de plombare a unei suprafete de aproximativ 20.000 metri patrati de gauri. „Suntem la faza de achizitie. Dorim sa achizitionam o cantitate de 1.600 tone de mixtura asfaltica, care va acoperi o suprafata de 20.000 metri patrati de gauri in asfalt. Pe partea de centru a municipiului se va continua cu partea de covor asfaltic. Aceasta lucrare putea fi terminata inca de anul trecut. Dar, daca unii consilieri locali s-au impotrivit lucrarilor, nu am reusit sa asfaltam decat o portiune de sosea. Nu are rost sa mai precizez cine s-a impotrivit, ca se stiu ei prea bine. Strazile care vor fi plombate sunt cele cu circulatie intensa. Este vorba de strada Garii, Ceferistilor si cele de la intrarea in municipiu. Ne-am dori sa acoperim gaurile si de pe strazile dintre blocuri, dar nu avem deocamdata puterea financiara necesara. Vom vedea ce vom face, poate vom putea prinde si unele stradute sa le plombam”, a declarat administratorul public al primariei, Dorin Nechifor.

Discutii contradictorii pe metoda de asfaltare

In ciuda faptului ca suma de bani alocata asfaltarii este infima, comparativ cu halul in care se afla tronsoanele de drum din Pascani, edilii locali au avut o serie de discutii in contradictoriu pe tema tehnologiei folosite pentru acoperirea craterelor. Primarul Grigore Craciunescu a ales initial ca modul de reparare a strazilor sa fie efectuat printr-o metoda moderna, de stropiri succesive executate mecanizat. “Nu pot fi de acord cu aceasta metoda deoarece, pe langa faptul ca este mai scumpa decat metoda clasica, este si o solutie experimentala. Eu ma abtin la acest proiect. Din discutiile purtate cu specialisti, metoda aleasa de domnul primar nu este cea mai buna solutie”, a precizat consilierul PSD Vasile Haldan, presedintele Comisiei Economice din cadrul Consiliului Local. “Nici eu nu voi vota proiectul in stadiul acesta. Pai, numai inchirierea masinii care se va ocupa de plombarea strazilor din Pascani, prin metoda moderna initiata de domnul Craciunescu, ajunge sa coste jumatate din valoarea sumei alocate pentru refacerea strazilor. Mi se pare extrem de mult. Nu stiu cum s-au facut calculele”, a spus si consilierul PSD Dumitru Pantazi.

 Rusu: „Incercati pana si blocarea activitatii de plombare”

Consilierul PD-L Leonard Rusu s-a aratat extrem de suparat din cauza atitudinii consilierilor la analiza proiectului in sedinta pe comisii. Acesta a rabufnit la scurt timp dupa ce candidatul PSD la functia de primar, Dumitru Pantazi, si-a expus punctul de vedere.
„Cand ai sa ajungi primar, ai sa asfaltezi sau sa plombezi strazile cum vrei. Tot timpul criticati orice activitate. De asta orasul arata in halul asta. Va impotriviti la orice se face pentru pascaneni. Asa s-a intamplat si cu covorul asfaltic din centrul orasului. Tot din cauza voastra nu s-au mai continuat lucrarile si pascanenii merg cu masina prin gropi. Ati fost 20 ani la putere, de ce nu ati facut voi? Credeti ca se fura bani la plombarea strazilor, unde suma este si asa mica, in timp ce la Directia Apa Canal, unde se fura cu adevarat zeci de miliarde sau poate sute, nu spuneti nimic. Pai, daca directorul de acolo este pus de PSD, cum sa spuneti ceva?”, a rabufnit consilierul PD-L Leonard Rusu, in sedinta pe comisii, fara ca ceilalti consilieri sa mai zica ceva. „Vom merge pe metoda clasica de asfaltare. Consilierii nu sunt de acord cu cea moderna, care are o calitate mai buna si decat sa fie blocata activitatea de plombare, mai degraba facem plombari prin vechea metoda. ĺsta-i Consiliul Local de la Pascani”, a concluzionat Dorin Nechifor.
Adauga un comentariu