Eveniment-Social

Asediu in fata Policlinicii Mari. Asiguratii ieseni speriati ca se termina fondurile in primele zile

Publicat: 03 nov. 2014
1

Ieri a fost luat cu asalt Ambulatorul Integrat al Spitalului Sf. Spiridon Iasi dintr-un motiv incredibil. Asiguratii ieseni au ramas cu teama reprogramarilor si cu frica ca vor vedea din nou afisul „Fondurile pentru aceasta luna au fost epuizate”. Inca din zorii zilei s-a format rand in fata triajului pentru programari la analize medicale. Toti cei prezenti aveau in mana biletul de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.

Stiau din trecut ca in primele zece zile ale fiecarei luni bugetul se consuma, iar pana la sfarsitul lunii analizele medicale se faceau doar contra cost. Pentru a nu ramane fara investigatii medicale, asiguratii ieseni s-au ingramadit toti la Policlinica Mare. Conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Iasi (CJAS) a precizat ca nu mai exista niciun motiv pentru care asiguratii ieseni sa mai scoata bani din buzunar pentru analize medicale. Un numar de 43 de laboratoare de analize medicale au intrat in contract cu CJAS Iasi. Din categoria serviciilor medicale in ambulatoriul pentru specialitati paraclinice mai fac parte 21 de furnizori radiologie, 11 furnizori ecografii in ambulatoriul clinic, un furnizor bioimpedanta si 7 furnizori de radiologie dentara.

Creditele bugetare aprobate pentru acest domeniu de asistenta medicala sunt in valoare de 17.734.000 lei. Pentru sesiunea de contractare 2014-2015 privind investigatiile paraclinice s-a realizat o crestere bugetara cu 60%. „Dorim sa precizam faptul ca inca din luna august beneficiem de un buget care sa permita efectuarea analizelor medicale cu programare pe tot parcursul lunii. Din acest motiv asiguratii ieseni se pot prezenta oricand cu biletul de trimitere, nu doar la inceput de luna. Cresterea bugetara permite eliminarea unor situatii neplacute, respectiv epuizarea fondurilor in primele zile”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD in cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi.
Adauga un comentariu