Local

Asasinat sau sinucidere? Politia, pusa pe jar de moartea unui iesean de 38 ani – FOTO, VIDEO

Publicat: 09 iul. 2012

@ Un barbat de 38 ani din cartierul Alexandru cel Bun a murit in conditii suspecte in urma cu doua seri @ Rudele spun ca s-a injunghiat singur cu un cutit de bucatarie, insa politistii au declansat o ancheta @ Varianta expusa de rudele decedatului nu este pe deplin credibila @ Barbatul lucra de doua luni in constructii si inainte mai lucrase ca operator chimist la o fabrica de ulei

Noapte de cosmar pentru o familie din cartierul Alexandru cel Bun. Nelu Opariuc, in varsta de 38 de ani, a decedat in propria locuinta,injunghiat in inima cu un cutit de bucatarie. Fratele victimei spune ca in fata lui barbatul si-a infipt un cutit in cord. Cu toate ca familia sa sutine ca barbatul s-a sinucis, varianta crimei nu este exclusa si cazul este in atentia Parchetului. Cel care a sunat la 112 este fratele decedatului. Nelu Opariuc era necasatorit si locuia impreuna cu mama, tatal si fratele sau la ultimul etaj al unui bloc din cartierul iesean Alexandru cel Bun. Familia barbatului sustine ca nu a fost niciun incident in familie, iar un scandal este cu totul exclus. Ei sustin ca acesta s-a sinucis, iar cauza acestui gest disperat nu le este cunoscuta. Ei nu-si pot explica motivul pentru care barbatul a decis sa-si ia viata. Familia decedatului povesteste cum acesta, intors de la servicu, a luat 50 de lei si a coborat la magazin sa cumpere o sticla de vin. Dupa o ora, ingrijorat ca nu mai vine, fratele barbatului a plecat sa-l caute prin jurul blocului, insa fara rezultat. Cand intr-un final Nelu Opariuc a ajuns acasa, nervos, s-a dezbracat si a ramas doar in lenjerie intima. Apoi a smuls cutitul de bucatarie din mana fratelui sau care curata cartofi si l-a infipt in inima. Fratele lui Opariuc nu a avut timp sa reactioneze si sa-l opreasca. In ciuda eforturilor depuse de toate rudele care se aflau in acel moment in locuinta, barbatul a decedat. Familia crede ca barbatul s-ar fi certat cu cineva in timpul cat a fost plecat dupa bautura, mai ales ca acesta s-a intors fara rest si doar cu o sticla de vin. „Mi se pare suspect ca a stat atat de mult, cred ca s-a intamplat ceva la magazin sau in drum spre casa. Fratele meu nu avea rest de la cei 50 de lei pe care ii luase de acasa. Daca aflu cine l-a adus in starea asta, il nenorocesc”, striga Dan Opariuc, fratele victimei.

Rudele nu au observat nimic suspect in ultima vreme la Nelu, nu cunosc ca acesta sa fi fost implicat in vreo relatie. „Avea serviciu stabil de doua luni, nu era implicat in nicio relatie”, precizeaza Victoria Opariuc, mama decedatului. Fratele acestuia sustine ca se mai certau din cand in cand, dar acestea erau doar niste mici dispute intre frati, fara nicio relevanta. „Mai existau mici certuri, ca intre frati, dar nu era nimic serios”, precizeaza fratele barbatului.

Era un om linistit

Vecinii decedatului spun ca acesta consuma frecvent bauturi alcoolice, dar ca nu facea niciodata scandal. Ei il stiau de multi ani pe Nelu Opariuc si nu a facut probleme de cand este locatar in blocul din Alexandru. Ei cred ca vecinul lor a recurs la acest gest disperat pe fondul unei depresii puternice. „Nu era violent, il stiam de mic si m-a uimit ca a ajuns sa faca asa ceva. Eram acasa, am vazut ambulanta in jurul orei 22.00”, povesteste unul dintre vecini. Chiar si mama acestuia recunoaste patima fiului sau pentru bautura, insa spune ca acesta era prudent cand consuma tarie si ceva mai imprudent cand se atingea de vin. Barbatul lucra de doua luni in constructii si inainte mai lucrase ca operator chimist la o fabrica de ulei.

Anchetatorii au dubii in ceea ce priveste veridicitatea celor spuse de familie si au declansat o ancheta, luand in calcul si varianta comiterii unei crime.
Adauga un comentariu