Eveniment-Social

Asa ceva nu se poate intampla! Autoritatile trec cu vederea, iar cetatenii au de suferit – FOTO

Publicat: 14 oct. 2015

Ieri, cu ocazia praznuirii hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant din centrul Iasului a fost luat cu asalt de catre credinciosii veniti din toate colturile tarii, si nu numai, pentru a lua parte la slujba acestei sfinte sarbatori. Inca de la primele ore ale diminetii, o mare de oameni s-a format in fata Palatului Mitropoliei. Enoriasii au fost insa pusi pe jar odata cu aparitia haitelor de caini maidanezi care incercau sa se strecoare prin multime. Desi pareau inofensive, patrupedele nu au ratat ocazia de a-i pune la punct pe trecatorii care „indrazneau” sa le goneasca.

Ciudat este faptul ca acesti caini nu aveau crotali cu numere de inregistrare, semn clar ca nu au trecut prin procesul de identificare si sterilizare al autoritatilor locale. Aceasta problema nu este una de actualitate, iesenii fiind deja satui de atatea promisiuni facute de catre cei care ar trebui sa rezolve aceasta problema. Este inadmisibil ca intr-un oras ce se vrea a fi capitala europeana a culturii, cetatenii sa nu poata circula pe strada sau pur si simplu sa-si desfasoare activitatile cotidiene, fara a trai cu frica de a fi sfasiati de aceste animale fara stapan. Cand si cum se va rezolva aceasta problema, ramane de vazut, insa copiii sau persoanele in varsta care trec prin locul nepotrivit, la momentul nepotrivit, mai ales noaptea, vor avea de suferit din cauza neglijentei, deja strigatoare la cer, a autoritatilor locale.
Comentarii
  • E clar. Copii nu au ce căuta la sfântă. Protecţia copilului ar trebui să se sesiseze pentru că de asta o plătim noi toţi contribuabilii. Motive le ştiu toţi-microbi, înghesuială,înbulzeală,foame, sete,somn,gălăgie,stat în picioare,ore târzii în noapte,câini în haite care atacă copii şi bătrânii.Dar dacă ne întoarcem în evul mediu e ok. Aceste lucruri sunt perfect normale.

  • tot asteptati ca autoritatile sa rezolve cu cainii si pisicile,dar unde naiba sunt O.N.G. ale minune care incaseaza bani de la primarie si din donatii?a-ti vazut asa ceva pe strazi?pina si in turcia am vazut automate pe strada cu mincare pt animalute.asteptam numai mura in gura si bani moca.

  • Haitele alea cu doua picioare de la Sf. mucenic Trifon sunt de vina de aceasta situatie. Ele isi fac vile iar noi suferim din cauza cainilor de pe strada’. Pe langa faptul ca sunt multi caini cu crotali, mai sunt si altii care umbla dupa boschetarii care circula prin oras, pe la gunoaie de regula. Acestia dau mancare la caini si se tin dupa ei. Daca Ii intrebi despre caini spun ca sunt ai lor. Primaria spune ca nu sunt ai ei si tot asa, ne invartim in jurul cozii. Acei caini care ii vedeti in imagine au venit impreuna cu boschetarii la ospatul cu sarmale de la primarie si mitropolie, dar sa stiti ca in celelalte zile umbla pe la containerele de gunoi, odata cu boschetarii de prin Dalas si ale bordie improvizate. Dar cine sa vada adevaratele probleme.? cei din limuzine vad altfel lucrurile.

Adauga un comentariu