Local

Aruncarea cojilor de seminte si cainii fara lesa atrag numeroase amenzi iesenilor

Publicat: 01 iun. 2016
1

Autoritatile locale au intensificat sanctiunile aplicate celor care arunca deseuri pe spatiul public, precum si a celor care isi plimba animalele de companie fara lesa. Politistii locali care au actionat pentru mentinerea curateniei pe raza municipiului, ocazie cu care au avut în vedere identificarea si sanctionarea persoanelor care nu respecta normele de curatenie, au aplicat pe parcursul a trei zile circa 20 de sanctiuni contraventionale.

„Numitul C. G. G., de 19 ani, a fost sanctionat contraventional cu amenda în valoare de 200 lei, conform Hotararii de Consiliu Local al Municipiului Iasi numarul 172 din 2002, privind gospodarirea si mentinerea curateniei pe raza municipiului Iasi, deoarece a fost depistat în Parcul Expozitiei, în timp ce consuma seminte de floarea soarelui si arunca cojile pe trotuar”, au precizat reprezentantii Politiei Locale Iasi.
Sanctiuni au fost aplicate inclusiv proprietarilor de animale care nu au pus botnita sau lesa pe caini. „Numitul B. A. I., de 26 ani, domiciliat în municipiul Piatra Neamt, a fost sanctionat contraventional cu amenda în valoare de 260 lei, conform HCLM Iasi 172 din 2002, privind gospodarirea si mentinerea curateniei pe raza municipiului Iasi, deoarece fost depistat în Parcul Copou, în timp ce plimba un câine care nu avea botnita si lesa, fapt ce reprezenta un pericol pentru persoanele din parc”, au declarat reprezentantii Politiei Locale Iasi. De mentionat faptul ca, autoritatile locale au anuntat ca pe raza orasului vor fi montate cosuri speciale in care se vor gasi saci menajeri pentru colectarea excrementelor de animale.
Comentarii
Adauga un comentariu