Actualitate

Armistitiu la PSD. Dragnea tine in sah conducerea de la Iasi

Publicat: 15 sept. 2015
1

@ Batalia interna din PSD Iasi va continua si in zilele urmatoare @ Conducerea centrala a partidului este gata sa aduca un nume surpriza pentru sefia filialei de la Iasi @ Apropiatii lui Gheorghe Nichita continua sa traga de functiile de la varful filialei

Scandalul din organizatia judeteana a PSD Iasi continua sa dea batai de cap liderilor de la nivel central. Disputa dintre tabara care-l sustine pe primarul suspendat Gheorghe Nichita si cea a contestatarilor sai nu a fost transata de conducerea centrala. Cu toate ca toti se asteptau la o decizie, mai ales ca cele doua parti nu au ajuns la nicio intelegere, situatia a fost cu totul alta. In cadrul sedintei Biroului Permanent National (BPN), de ieri, de la Bucuresti, nu a fost luata insa in calcul si situatia de la Iasi. Dupa cateva zile tensionate, la nivelul organizatiei judetene se parea ca situatia va fi transata de Liviu Dragnea. Presedintele interimar al PSD i-a amenintat chiar pe cei de la Iasi ca va numi el pe altcineva sa se ocupe de filiala judeteana daca cele doua tabere nu ajung sa se inteleaga. Cum acest lucru nu s-a mai intamplat, se astepta ca Dragnea sa decida el lupta la varful filalei. S-a luat chiar in calcul varianta numirii unei persoane din afara Iasului care sa conduca filiala pana la organizarea alegerilor. Cea mai vehiculata varianta a fost cea a lui Liviu Marian Pop, fost ministru in Cabinetul Ponta. Cel mai probabil, situatia din filiala ieseana va fi analizata dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD de zilele urmatoare, cand Dragnea va lua o decizie finala.

Seful interimar al PSD s-a aratat nemultumit de faptul ca organizatia de la Iasi este scindata si a cerut celor doua tabare sa se impace. Acest lucru nu s-a intamplat, mai ales dupa ce sustinatorii lui Nichita au ajuns cu disperare sa traga de toate functiile. Apropiatii lui Nichita au ajuns sa se inghesuie sa candideze la sefia filialei judetene, in speranta ca vor dispersa sansele taberei celor care nu-l mai sustin pe edilul suspendat. Chiar daca Gheorghe Nichita a fost scos pe tusa, acesta continua sa controleze cativa oameni din partid prin care incearca sa mentina controlul in filiala. Acestia sunt sclavii fostului edil, personaje controversate si cu probleme cu justitia. Vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, Victorel Lupu, senatorii Sorin Lazar si Florin Constantinescu, consilierul judetean Cristian Stanciu si secretarul de stat Maricel Popa si-au anuntat candidatura la varful partidului. Se pare insa ca o parte din acestia dau deja inapoi. Aparent, Stanciu si-a exprimat intentia in anumite cercuri sa candideze pentru functia de primvicepresedinte.
Comentarii
Adauga un comentariu