National

Armata cumpara pana la 286 de autoturisme de teren blindate care pot fi echipate cu armament: Valoarea acestora depaseste 80 de milioane de euro

Publicat: 20 sept. 2016
1

Armata Romana intentioneaza sa achizitioneze, prin licitatie restransa, pentru Fortele Terestre si celelalte structuri de sprijin, intre 40 si 286 de autoturisme de teren blindate, cu motoare diesel care sa poata fi alimentate si cu kerosen si cu suport pentru lansatoare portabile de rachete Spike long-range, valoarea maxima a achizitiei fiind de peste 367 milioane de lei (aproximativ 82 de milioane de euro).

Masina, asa cum este descrisa in caietul de sarcini, trebuie sa permita executarea de misiuni independente in conditii de izolare si in medii ostile si sa asigure transportul pe distante scurte, medii sau lungi a trupelor si echipamentelor militare in conditii optime, pe teritoriul national sau in teatrele de operatii externe.

Licitatia a fost publicata pe SEAP pe 20 septembrie, iar termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 21 octombrie 2016, ora 10.00. Valoarea estimata a achizitiei, fara TVA este de 367.372.748,6 lei.
Comentarii
Adauga un comentariu