National

Arhitectul-sef al Primariei din Baia Mare a fost trimis in judecata de procurorii DNA

Publicat: 20 iul. 2016
1
Mircea Dinculescu, arhitect-sef in cadrul Primariei Baia Mare, a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv de procurorii DNA, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. In acelasi dosar, a fost trimis in judecata omul de afaceri Mihaita Florinel Vaida, acuzat de dare de mita. 
Comuncatul DNA:
„In perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu Mircea, in calitate de arhitect sef in cadrul Primariei Baia Mare, a pretins de la inculpatul Vaida Florinel – Mihaita bani si bunuri in valoare totala de 37.750 lei, din care a primit 300 euro si 100 lei. Foloasele respective au fost pretinse si primite de inculpatul Dinculescu Mircea in vederea facilitarii obtinerii avizelor necesare pentru un imobil construit de omul de afaceri in municipiul Baia Mare, in conditiile in care arhitectul sef avea cunostinta despre faptul ca acesta din urma nu respectase proiectul de constructie, ca modificase proiectul de structura si despre alte aspecte care impuneau demolarea constructiei.
In cauza, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator si indisponibilizarea sumei de 1.350 lei, ce apartine inculpatului Dinculescu Mircea in vederea confiscarii speciale.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramures, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispusa in cauza.  In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie.  Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”Adauga un comentariu