Actualitate

Arhitectul sef al Iasului se joaca cu focul. Primarul ii cere din nou demisia

Publicat: 02 sept. 2015
1

Arhitectul sef al municipiului, Tudor Vericeanu, a intrat din nou in colimatorul conducerii primariei. Sefii municipalitatii s-au aratat surprinsi de unele declaratii facute de Vericeanu, dupa ce acesta a incercat sa arate ca nu-si mai gaseste in arhiva Serviciului Personal al Primariei fisele de evaluare din ultimii 7 ani. Primarul Mihai Chirica s-a aratat nemultumit de afirmatiile lui Vericeanu si i-a recomandat din nou acestuia sa faca un pas in spate si sa se retraga din functie. Chirica s-a aratat nemultumit de modul cum a lucrat Vericeanu in ultima vreme si i-a cerut arhitectului sef din nou sa demisioneze.

„Eu ii recomand domnului Vericeanu sa-si retraga dosarul de angajat al primariei pe care-l poate depune la alta institutie unde-si gaseste loc. Evaluarea dumnealui deja este subiect de presa, aceasta devenind publica. Nu isi face treaba. Evaluarile facute de mine din ultimele doua luni si jumatate arata faptul ca el nici macar comisia consultativa nu a stiut sa o convoace, sa o puna la treaba si sa emita acele avize pe care le da arhitectul sef. Nu a pastrat cadrul legal prevazut de lege, iar cand esti in afara legii inseamna ca o incalci. Cand incalci legea se numeste ca esti cel putin contravenient, daca nu mai mult”, a mentionat primarul Mihai Chirica. Acesta a precizat si ca raportat la planul urbanistic general, Vericeanu nu a reusit sa duca proiectul la bun sfarsit.

„Aprobarea PUG-ului poate fi facuta in orice forma se doreste pentru ca si cetatenii orasului pot initia un proiect de hotarare care nu trebuie sa aiba semnatura lui Vericeanu. Semnatura lui Tudor Vericeanu este importanta atunci cand este si competenta, pana atunci ea nu conteaza. Mai mult decat atat, eu ii dau doua-trei registre sa semneze cat vrea el daca sufera din cauza asta si pixuri pana le consuma. Trebuie sa si conteze acea semnatura. Daca tu nu stii nici faptul ca se creeaza strazi prin Iasi, sau faptul ca prin lipsa ta de actrivitate poti bloca inclusiv atragerea de fonduri europene in al doilea municipiu din Romania, inseamna ca nu-i foloseste cu nimic acea semnatura, decat doar daca isi da demisia”, a adaugat Mihai Chirica.
Comentarii
  • arhitectul sef nu pleaca daca nu are chef …:)) . Informatiile pe care le detine despre afacerile si parandaraturile primarilor si a marilor investitori din iasi ii permit sa stea lejer in functie indiferent cate presiuni face chirica. Iasul e condamnat in continuare de conflictul dintre cele doua tabere de fosti securisti ce au pus mana pe oras. In urmatorii 5 ani nu se va schimba nimic … tot platitor de taxe veti fi (sclavi sau pulime cum va numesc smecherii mafioti) , nu cetateni cu drepturi. Daca nu va cereti drepturile , nimeni nu vi le ofera pe tava … deschideti ochii si incepeti sa ganditi ca nu ati facut-o pana acuma!! Doar Chirica daca mai poate face ceva

Adauga un comentariu