Eveniment-Social

Arhitectii din Iasi vor decide soarta campusului din Copou

Publicat: 02 nov. 2011
1

Ieri, consilierii locali, membri in Comisia de Urbanism, au analizat un proiect aflat pe ordinea de zi prin care Universitatea Al. I Cuza intentioneaza sa construiasca mai multe spatii de invatamant, ca o prelungire a Facultatii de Economie si Administrare a Afacerilor. „Trebuie o parere si din partea Ordinului Arhitectilor din Romania, pentru ca in zona este o casa boiereasca. Trebuie sa vedem daca viitoarea cladire a universitatii poate fi incadrata”, a precizat Sorin Iacoban, consilier local PSD, membru in Comisia de Urbanism.

Asadar, proiectul universitatii va fi discutat cu alta ocazie, dupa ce va fi cunoscuta si parerea arhitectilor. Noua cladire, cu spatii pentru invatamant, ar urma sa fie ridicata pe patru nivele.

Un alt proiect discutat face referire la solicitarea Terra Real Estate SRL pentru avizarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care sa conduca la construirea unor birouri si spatii comerciale pe strada Colonel Langa nr. 17. Initial, proiectul a fost avizat in 2008, dar au intervenit modificari legislative. Concret, beneficiarul trebuie sa mearga din nou in Comisia de Urbanism cu o modificare conform noii legislatii prin care coeficientul de utilizare a terenului (CUT) sa fie mai mic.

Nu in ultimul rand, pe ordinea de zi, iesenii au depus cu duiumul proiecte pentru intrarea in legalitate a mai multor imobile. Unele au primit acceptul consilierilor, dar pentru altele s-au cerut lamuriri suplimentare. „Cu cat se apropie termenul dat de Ordonanta de Urgenta a Guvernului numarul 7 din anul 2011, cu atat apar la comisie din ce in ce mai multe cereri de intrare in legalitate. Cei care sunt de buna credinta vin la comisie. Pentru a intra in legalitate, trebuie respectati aceiasi pasi pe care trebuie sa-i parcurgi cand soliciti o autorizatie de construire”, a mai spus Sorin Iacoban.

Dupa data de 1 ianurie 2012, imobilele care nu au intrat in legalitate sau nu au autorizatie vor fi demolate.
Comentarii
  • @Ion. Fraiere, e membru in Comisia de Urbanism, asta-i treaba lui. Lasa prostiile cu barurile si mai bine ai grija de tine, sa nu te mai adune amicii de prin santuri. Si bine ca au cerut avize ca altfel iar ati fi sarit in sus ca Primaria nu-si face treaba. Mai baieti, voua nu va zangane DNA pe la ureche?

  • niste incompetenti.isi dau cu parerea.daca iese banul atunci totul e ok. imi amintesc ca vroiau la un moment dat sa aprobe in fundatie o ditamai cladire fara un loc de parcare ca cica sa se vada fundatia in geamurile acestei noi cladiri. iti dai seama ce mari arhitecti? arhitectii pluilii, asa au facut si bcr-ul in podul ros. noroc cu palasul ca altfel….

Adauga un comentariu