National

Arestarea lui Sorin Oprescu, necesara pentru a nu da posibilitatea primarului sa ascunda probe – Motivare CAB

Publicat: 21 sept. 2015
1

Arestarea lui Sorin Oprescu este necesara pentru identificarea fluxurilor financiare rezultate din documentarea altor activitati similare si pentru a nu da posibilitatea acestuia sa ascunda probele necesare unei investigatii economice paralele, se arata in motivarea deciziei de la Curtea de Apel.

Judecatorul Camelia Bogdan, de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), arata in motivarea deciziei prin care a confirmat arestarea preventiva in cazul lui Sorin Oprescu, ca masura se impune pentru a permite anchetatorilor sa faca o ancheta minutioasa si, in paralel, sa se efectueze si o ancheta economica, dar si pentru a nu-i lasa primarului posibilitatea de a ascunde probe.

Citeste si Sorin Oprescu isi joaca ultima carte pentru eliberarea din arestul preventiv

Masura arestarii preventive se impune in acest stadiu procesual si pentru identificarea fluxurilor financiare rezultate din documentarea altor activitati similare, in conformitate cu dispozitiile art. 306 alin. 7 C.pr.pen. si pentru a nu da posibilitatea inculpatului sa ascunda probele necesare efectuarii unei investigatii economice paralele si proactive care sa permita atat documentarea activitatii infractionale, cat si indisponibilizarea produsului infractiunii in vederea confiscarii speciale si a confiscarii extinse”, noteaza magistratul in motivarea deciziei.

Judecatorul a mai aratat ca, „in vederea justei solutionari a cauzei si a aflarii adevarului, se impune efectuarea actelor de urmarire penala pentru documentarea completa a activitatii infractionale, timpul curs de la data prezumtivelor fapte (5.09.2015) nefiind per se un element de natura sa imprime organului judiciar o alta concluzie”.

Instanta a apreciat ca luarea unei masuri preventive mai blande in cazul lui Sorin Oprescu ar putea sa genereze o reactie de profunda indignare in randul membrilor societatii sau sa incurajeze conduite similare.

Citeste si Cinci candidati de la PNL se bat pentru scaunul de primar general al Capitalei

„Argumentele tinand de situatia familiala a inculpatului, de starea de sanatate, nu pot conduce la acest moment la respingerea propunerii de luare a masurii arestarii preventive, cu atat mai mult cu cat posibilele repercusiuni asupra intregii societati au fost anticipate si acceptate, neconstituind o piedica in punerea in executare a rezolutiei infractionale”, arata magistratul in documentul citat.

Judecatorul mai noteaza ca luarea masurii arestarii preventive fata de Sorin Oprescu este necesara pentru a garanta buna desfasurare a procesului penal, avand in vedere gravitatea faptei care i se imputa.

Potrivit instantei, „urmarile socialmente periculoase produse sau care s-ar fi putut produce daca denuntatorul nu ar fi adus la cunostinta organelor de urmarire penala respectivele fapte justifica concluzia potrivit careia rezonanta sociala negativa a faptelor savarsite de inculpat nu s-ar putea diminua prin trecerea timpului”.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Citeste si Gigi Becali, mesaj dur pentru Sorin Oprescu. „Lasa vrajeala”

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata in 14 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv.
Adauga un comentariu