National

Aproape trei TONE de substante ilegale au fost confiscate de politisti

Publicat: 31 iul. 2016
1
Politia Romana a efectuat aproximativ 1.000 de perchezitii in primele 6 luni ale acestui ani la traficantii de droguri, in urma carora a confiscat aproape 3 tone de droguri si 6.000 de comprimate si a descoperit 28 de culturi de droguri ilegale. Totodata, au fost destructurate 41 de grupari infractionale organizate, iar valoare totala a masurilor asiguratorii instituite este de 3.747.000 de lei. Politia Romana are ca prioritate diminuarea infractionalitatii in domeniul drogurilor si a criminalitatii conexe prin reducerea traficului de droguri pe piata interna si internationala, urmare a cooperarii interne si internationale.
„Eficienta instrumentelor implementate la nivelul Politiei Romane si stransa cooperare cu institutiile de aplicare a legii la nivel national (ex. D.I.I.C.O.T., S.R.I.), s-au concretizat printr-o reactie prompta ce a condus implicit la destramarea unor grupari infractionale complexe”, se arata intr-un comunicat al IGPR. De asemenea, cooperarea politieneasca internationala cu institutiile de aplicare a legii din Germania, Franta, Italia, Spania, Austria, Marea Britanie si Norvegia, precum si cu agentiile de aplicare a legii din SUA, facilitat de birourile de legatura FBI, DEA, Secret Service de la Bucuresti, este un instrument care ofera solutii la nivel strategic si operational pentru contracararea traficului de droguri la nivel mondial.
In primele sase luni ale acestui an, Politia Romana, prin structurile de combatere a criminalitatii organizate, a desfasurat 403 de actiuni operative in domeniul combaterii traficului de droguri si 937 de perchezitii domiciliare, in cadrul carora au fost destructurate 41 de grupari infractionale organizate. De asemenea, in urma acestora, 459 de persoane au fost retinute, iar fata de 427 dintre acestea, instanta a dispus arestarea preventiva. Totodata, fata de 163 de persoane s-a dispus continuarea cercetarilor sub control judiciar.
In perioada analizata, in 409 dosare penale pe linie de combaterea traficului de droguri au fost intocmite rechizitorii, fiind trimise in judecata 315 persoane fizice si juridice, dintre care 196 de  persoane au fost retinute sau arestate. De asemenea, politistii descoperit 28 de culturi ilegale de droguri (dintre care 19 indoor) si au ridicat in vederea confiscarii 2.844 de kilograme de droguri (dintre care 2762 de kilograme – droguri de mare risc) si 5.897 de comprimate. Au fost instituite sechestre asiguratorii pe 1.478.494 de lei, 135.845 de euro, 8.750 de dolari, bunuri si marfuri in valoare de 897.000 de lei, 15 arme de foc, 2.998 de bucati de munitie. Valoare totala a masurilor asiguratorii instituite este de 3.747.000 de lei. Rezultatele obtinute evidentiaza continuarea progreselor realizate in anii anteriori, iar aprecierile pe plan intern si international confirma eficienta mecanismelor de prevenire si combatere implementate de structurile Politiei Romane.Adauga un comentariu