Local

Aproape 400 de persoane au participat la o simulare de incendiu la Palas

Publicat: 30 apr. 2013

@ Angajatii companiilor din cadrul unei cladiri United Business Center au participat la un inedit exercitiu de alarmare si evacuare în caz de incendiu @ Sistemele de siguranta montate la tot pasul si mijloacele de interventie rapida fac aproape imposibila extinderea unui incendiu

Specialistii in domeniul securitatii muncii au facut un experiment în cadrul celui mai mare ansamblu urbanistic din zona de sud – est a tarii. Acestia au vrut sa vada cat de sigur si cat de repede poate fi evacuata o cladire de birouri, în cazul unui incendiu. Alarma a fost data ieri, la orele amiezii, intr-unul din corpurile United Business Center 3, din cadrul ansamblului Palas. „O data la sase luni se desfasoara astfel de exercitii la Palas, asa cum prevede legislatia, cu scopul de a obisnui si instrui personalul, angajatii companiilor prezente în cladirile de birouri si clientii cu privire la procedurile ce trebuie parcurse in situatii de urgenta. In cadrul exercitiului de astazi (30 aprilie – n.r.) s-a simulat evacuarea cladirii dupa declansarea alarmei si interventia pentru stingerea incendiului. Toti participantii au fost instruiti cu privire la regulile ce se impun în situatii de urgenta, de respectarea carora depinde viata lor”, explica oficialii Palas Iasi. La exercitiul de ieri au participat aproximativ 400 de persoane, angajati ai companiilor din United Business Center 3 si personalul Palas.

In cladirile si în parcarea ansamblului sunt montate instalatii de detectare si semnalizare a incendiilor, instalatii de stingere cu sprinklere, drencere, hidranti interiori si exteriori, dar si mijloace de prima interventie.

„Toate cladirile din ansamblul Palas sunt autorizate din punct de vedere al securitatii in caz de incendiu, iar planurile de interventie sunt avizate de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. De asemenea, constructiile sunt dotate cu sisteme automate de alarmare, avand setate mesaje preinregistrate, in limba romana si engleza, ce instiinteaza angajatii cu privire la declansarea incendiului”, au mai spus reprezentantii Palas Iasi.

Ansamblul Palas este supravegheat de propriul serviciu privat pentru situatii de urgenta, cu peste 100 de persoane instruite periodic.

Sistemul de siguranta in caz de incendiu implementat de Palas este unul integrat, pentru toate corpurile de cladire existand un dispecerat central care monitorizeaza parametrii definitorii în astfel de situatii, inclusiv prin sisteme video. Exercitiul de ieri este al doilea din acest an si urmeaza ca in toate cladirile din ansamblu sa se desfasoare astfel de simulari.
Adauga un comentariu