Eveniment-Social

Aproape 30.000 de ieseni nu si-au ridicat carnetele de munca

Publicat: 06 iun. 2013
1

La Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi mai sunt 29.500  de carnete de munca neridicate. Incepand cu 1 ianuarie 2011, carnetele de munca se pastreaza de catre titular. La sediul ITM Iasi au existat aproximativ o suta de mii de carnete de munca numai din domeniul privat, dintre care 40.000 au fost date societatilor comerciale. „Noi avem publicata pe site o lista cu persoanele care trebuie sa se prezinte la sediul ITM Iasi pentru ridicarea carnetelor de munca. Au trecut mai bine de doi ani de cand carnetul de munca se pastreaza la titular, dar probabil din partea multor persoane exista un dezinteres pentru a avea acest document extrem de important pentru ca este documentul de baza care dovedeste vechimea in munca, profesia si specialitatea acumulata pana la 31 decembrie 2010, precum si stagiul de cotizare pentru pensionare inregistrat pana la 1 aprilie 2001″, a declarat George Tanasievici, inspector sef adjunct la ITM Iasi. Titularul carnetului de munca trebuie sa se prezinte cu actul de identitate pentru a ridica documentul. Doar in situatii exceptionale, o alta persoana se poate prezenta cu împuternicire notariala speciala pentru ridicarea carnetului de munca, însotita de copia actului de identitate al titularului.
Comentarii
  • Tanti Magda,precizeaza ca Tanasievici vorbeste despre carnetele de munca in calitate de purtator de cuvant al ITM,el fiind dir adj pe protectia muncii,nu pe relatii de munca (post inca vacant).

  • unde pot verifica daca am carte de munca? m-am angajat prima data in 2009 si am lucrat 9 luni apoi am plecat din tara. unde pot sa vad daca am acea vechime inregistrata?

Adauga un comentariu