National

Aproape 1.500 de motociclisti sunt asteptati la Free Biker’s Week

Publicat: 14 aug. 2013
1

Aproape 1.500 de motociclisti din Romania si mai multe state europene sunt asteptati sa ia parte la o noua editie a intalnirii „Free Biker”s Week„, ce va avea loc in satul hunedorean Gothatea, din comuna Gurasada, in perioada 15-18 august.

„Locul intalnirii este o fosta unitate militara, in prezent transformata in parcul de distractii Gurasada Adventure Fun Parc. La acest eveniment vor lua parte circa 1.500 de motociclisti din tara si din strainatate, ca in fiecare an”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, presedintele Clubului Moto „Free Bikers Hunedoara”, Marius Achim „Achimoto”, organizatorul actiunii.

Mai mult de jumatate dintre participanti sunt bikeri din Romania, iar ceilalti motociclisti sunt din Serbia, Ungaria, Austria, Germania si Italia. Cazarea participantilor se va face la corturi, dar si la pensiunile din zona, unde toate locurile au fost deja rezervate.

„La aceasta intalnire ne-am propus sa promovam unele trasee turistice din judetul Hunedoara, dar si bucataria traditionala romaneasca. Asa ca, din oferta culinara a evenimentului nu vor lipsi fasolea la ceaun, sarmalele sau tuica romaneasca”, a completat Marius Achim.

Aflata la editia a sasea, „Free Biker”s Week” va prilejui motociclistilor sa ia parte la diferite concursuri distractive si de indemanare cu tematica moto. In fiecare seara, pe scena amenajata in parcul de distractii, vor concerta trupe rock si folk din Romania si Serbia.

In cursul zilei de sambata, un prim grup de motociclisti, pe motociclete de strada, va participa la un traseu turistic ce include vizitarea Cetatii Deva si a Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane Deva. Ceilalti bikeri se vor deplasa la biserica de lemn din satul Carmazanesti, monument istoric atestat la 1725, din comuna Gurasada, dupa care se vor indrepta spre zona Bradului, unde vor vedea Gorunul lui Horea, Pantheonul Motilor de la Tebea si Casa memoriala Crisan. Accesul spre parcul de aventura din satul Gothatea se face din DN 7, sectorul Deva-Arad, in comuna Gurasada.
Adauga un comentariu