Local

Aproape 15 milioane euro disponibile fermierilor pana la finalul lunii

Publicat: 05 oct. 2016
1

In cadrul submasurii 4.1 „Investitii în exploatatii agricole”, pâna la 31 octombrie, ora 16:00, mai pot fi accesate 3,57 milioane de euro pentru fermele de familie. De asemenea, sectorul pomicol dispune de fonduri pentru finantarea proiectelor de investitii, prin intermediul submasurii 4.1a „Investitii în exploatatii pomicole”. Valoarea totala nerambursabila a fondurilor neutilizate este de 43,57 milioane de euro, iar tinerii fermieri mai pot depune proiecte si in cazul altor submasuri.

„Solicitantii interesati de finantare pentru procesarea produselor agricole, au la dispozitie fonduri în valoare de 71,53 milioane de euro prin submasura 4.2 Sprijin pentru investitii în procesarea/ marketingul produselor agricole. Pentru procesarea produselor pomicole, fondurile disponibile prin sM 4.2a Investitii în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol sunt de 7,37 milioane de euro”, au precizat reprezentantii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

De asemenea, tinerii fermieri pot depune on-line proiecte prin submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Fondurile ramase în acest caz sunt de 12,64 milioane de euro, iar data limita pâna la care se pot depune proiecte este 31 octombrie, ora 16:00.
De asemenea, solicitantii interesati de finantare pentru procesarea produselor agricole, au la dispozitie fonduri în valoare de 71,53 milioane de euro prin submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii în procesarea/ marketingul produselor agricole”. Pentru procesarea produselor pomicole, fondurile disponibile prin aceasta submasura sunt de 7,37 milioane de euro.

Beneficiarii proiectului sunt tinerii fermieri, iar scopul investitiilor în cadrul acestei submasuri este de stabilire pentru prima data a tinerilor fermieri ca sefi/ conducatori unici ai unei exploatatii agricole. Obiectivele programului constau in cresterea numarului de tineri fermieri care încep pentru prima data o activitate agricola, fiind încurajati sa devina competitivi, sa se asocieze, sa participe la lanturile alimentare integrate.




Adauga un comentariu