Magazin

Apple, propunere incredibila pentru utilizatorii de iPhone

Publicat: 05 iul. 2016
1

Urmatoarea versiune de iOS pentru iPhone va include un buton pentru inregistrarea utilizatorilor ca donatori de organe.

Prezent incepand cu versiunea iOS 10, noul buton „easy sign-up” inclus in aplicatia Health va simplifica procesul de inregistrare ca donator de organe.

Potrivit informatiilor obtinute de Associated Press, software-ul va fi disponibil utilizatorilor din Statele Unite incepand cu aceasta toamna, odata cu debutul urmatoarei versiuni a sistemului de operare pentru dispozitive mobile.

Problema veche si in Statele Unite, numarul insuficient al donatorilor de organe raportat la cererea existenta ar putea fi si una din cauzele pentru decesul co-fondatorului Apple, Steve Jobs.

Diagnosticat cu cancer pancreatic, Jobs a fost pus pe o lista de asteptare, primind in cele din urma un transplant de ficat. Asteptarea descrisa de actualul lider Tim Cook drept „sfasietoare” a permis insa ca starea de sanatate a lui Jobs sa se deterioreze, mai mult decat daca acesta ar fi primit transplantul necesar mai devreme.

Potrivit National Kidney Foundation, doar in Statele Unite sunt 121,678 de persoane inscrise pe liste de asteptare, 100,791 dintre acestia avand nevoia unui transplant de rinichi. Zilnic, 22 de persoane mor asteptand gasirea unui donator. In acest timp, un nou pacient este adaugat pe lista pentru transplanturi la fiecare 22 minute.
Adauga un comentariu