Actualitate

APEL UMANITAR. O ieseanca se zbate pentru o sansa la viata

Publicat: 27 iul. 2013

La doar 44 de ani Marinela Neagu a primit o lovitura puternica de la viata. A fost pusa fata in fata cu diagnostice cumplite si cu solutii mult prea putine pentru a-si mentine optimismul. In ultima perioada a stat mai mult prin spitalele iesene decat alaturi de familie in propriul camin. Ultimul bilet de iesire din spital, oferit de Institutul Clinic Fundeni, a fost ca un ultimatum pentru o sansa la viata.

Diagnosticul principal a fost scris negru pe alb: Sindromul Budd-Chiari. Sindromul Budd-Chiari este o tulburare rara cauzata de ingreunarea circulatiei sanguine din venele hepatice, lumenul acestor vene fiind ingustat sau obturat (frecvent de un cheag de sange).

Presiunea sanguina crescuta care rezulta la acest nivel conduce in timp la marirea in volum si afectarea ficatului. De asemenea, o parte din plasma sanguina poate traversa peretii venelor si se poate acumula in abdomen, ducand la dezvoltarea ascitei. Sindromul se intalneste la 1 din 100.000 oameni, si afecteaza mai frecvent femeile decat barbatii. Marinela Neagu nu are decat o sansa, care scade pe zi ce trece.

Speranta femeii sta in mainile unui medic din Italia, din Spitalul La Guardia Milano. Ieseanca s-a lovit de problema banilor in lupta pentru a castiga zile alaturi de familie. Orice intepatura sau traumatism creste riscul producerii unui hematom. Timpul se scurge in defavoarea iesencei, care nu isi permite o interventie chirurgicala.

Familia femeii face un apel disperat la cei care pot da o dovada de solidaritate si ii pot salva viata. Pe numele iesencei s-a deschis un numar de cont, in care se pot face donatii indiferent  de suma. In aceasta lupta contracronometru orice suma inseamna o sansa in plus.

CONT DESCHIS: RO12 BRDE 240SV34907112400
Adauga un comentariu