Eveniment-Social

Apel DISPERAT! Un medic se zbate intre viata si moarte la Terapie Intensiva

Publicat: 24 dec. 2014
1

@ Medicii spun doar ca starea doctoritei este stabila, fara a se hazarda in declaratii @ Colegii medicului anestezist posteaza mesaje disperate pe retelele de socializare @ A fost solicitat sprijinul in judetele Neamt si Galati

Drumul spre Iasi putea sa-i fie fatal unui medic anestezist. Tragedia s-a petrecut sambata dimineata, pe 20 decembrie, in apropierea localitatii Baltati. Florina Epure, in varsta de 35 de ani, se afla la volanul masinii iar intr-un moment de neatentie a pierdut controlul si s-a izbit frontal de un alt autoturism, dupa ce a intrat pe contrasens. Florina Epure facea parte din echipa medicilor din cadrul Spitalului Municipal Roman, fiind cel mai tanar medic anestezist. In urma accidentului rutier aceasta s-a ales cu o trauma la nivelul bazinului si ruptura de splina.

De aceasta data, doctorita a avut nevoie de ingrijiri medicale de la colegii care s-au deplasat la fata locului. A fost transferata de urgenta la Spitalul Sf. Spiridon, unde a primit ingrijiri de prim-ajutor. Ironia sortii a facut ca medicul anestezist sa fie transferat direct in sectia de Chirurgie, la Anestezie si Terapie Intensiva (ATI). Vestea ca este nevoie urgenta de sange a declansat o mobilizare uimitoare in randul personalului medical din Roman. Zeci de masini si autocare au transportat donatorii la Centrul de Transfuzii. Pe retelele de socializare au aparut zeci de mesaje de sustinere a medicului in mainile caruia a stat de foarte multe ori viata altor pacienti. „Victima accidentului rutier se afla in sectia de Chirurgie, la Terapie Intensiva. Putem spune doar ca starea acesteia este stabila. Nu prezinta niciun traumatism cranio-cerebral care sa fi impus transferul la Neurochirurgie. Trauma la nivelul bazinului si ruptura de splina necesita tratament si monitorizare in continuare. Am facut solicitari in Neamt si Galati pentru a rezolva problema cu criza de sange„, a precizat prof. dr. Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD in cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi. Mesajele disperate ale colegilor de breasla au avut ecou dar in orice moment medicii chirurgi pot solicita din nou sange. „Urgent!!!!! Cine poate dona sange O+ la Centrul de Transfuzii Iasi pentru colega si prietena noastra Florina Epure!!!  Va rog!!! E în stare critica si avem nevoie de concentrat plachetar!!”, este unul dintre mesajele postate pe pacina de facebook a medicul anestezist din Roman.
Adauga un comentariu