Economic Local

ApaVital Iasi: „Calitatea apei de la robinet este foarte buna si verificata constant”

Publicat: 21 mart. 2017
1
@ Conducerea operatorului pentru serviciile de apa-canal a judetului Iasi a contrazis declaratiile primarului Mihai Chirica, precizand ca apa de la robinet este potabila si verificata constant de mai multe institutii 
 
Sefii ApaVital SA au contrazis afirmatiile facute de primarul Mihai Chirica cu privire la calitatea proasta a apei din Iasi, despre care edilul a spus ca este cu „sobolani morti”. Conducerea operatorului de apa-canal a spus faptul ca acest lucru este imposibil deoarece apa este tratata si verificata constant, iar afirmatiile edilului sunt „gresit interpretate” si „iresponsabile”. 

Citeste si : Angajatii Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi protesteaza impotriva autoritatilor. Se cere marirea urgenta a salariilor
 

„Calitatea apei de la robinet este foarte buna, fiind verificata constant de Directia de Sanatate Publica si de catre noi. Referitor la declaratiile domnului primar, se pare ca acestea au fost interpretate gresit, el s-a referit la o situatie mai veche, din urma cu aproape zece ani. Era vorba despre o conducta de apa bruta de la statia Chirita spre statia Sorogari. A fost o avarie pe aceasta si nu a fost folosita mai multe zile, mergându-se pe legaturi alternative. Când a fost pusa în functiune, a fost turnat clor în exces din eroare. Apa avea doar un disconfort la miros, nici vorba de alte probleme cum ar fi existenta dejectiilor sau a soarecilor. Noi avem un sistem de supraveghere online, iar din 2 in 2 minute se dau masuratorile si daca se intampla ceva, se opreste automat. Este imposibil sa fie sobolani, conducta de apa potabila este etansa, inauntru este o presiune de 6 atmosfere, iar la orice avarie spalam conducta afectata”, a declarat Ion Toma, director general al ApaVital Iasi.

Citeste si : Orasul Iasi, pus pe lista rusinii de Comisia Europeana. Iata la ce capitol se afla pe ultimul loc iesenii
 

Mai mult, sefii operatorului sustin ca in ultimii ani nu au fost probleme reale in ceea ce priveste calitatea apei din sursa Prut si, la orice atentionare din partea autoritatilor, alimentarea din Prut este oprita pentru a preveni un eventual pericol, populatia deservindu-se de acumularea Chirita.

„In ultimii ani nu am avut probleme reale cu calitatea apei brute la Prut. Spre exemplu, in urma cu o luna si jumatate am primit o atentionare cu Salmonella si am oprit alimentarea. Probabil a fost un animal mort si doua zile a fost atentionare cu Salmonella, iar a treia zi nu a mai fost, fiind o alerta neconfirmata. Noi am oprit insa alimentarea pentru a fi siguri. Acumularea Chirita are o capacitate de 4 milioane de metri cubi si poate functiona aproximativ 2 luni fara apa din Prut”, a explicat Mihai Dorus, director tehnic al ApaVital SA.
Comentarii
  • Esti sigur mai Toma,apa asta s-o bei tu cu familia si cu neamuri si prieteni si toti ai tai,spagar vinovat de vinzarea resurselor naturale ale Romaniei.

  • Apa din Iași, este groaznică. Vin lunar prin oraș, și pot face comparație cu apa din localitatea de domiciliu. În Iași este o apă cu un gust groaznic, parcă este de baltă și puternic clorurată.

  • faceti contracte ihdividuale hotilor ca ne-am saturat sa tinem in spate restantieri,asa o sa avrti bani de investiti ,vorba ai vrei apa plateste ca si la gaz si curent

Adauga un comentariu