Magazin

Aparatul minune care reda auzul. Cum functioneaza – FOTO

Publicat: 29 iun. 2014
1
Un implant revolutionar pe baza de magneti a reusit sa redea auzul unui tanar actor, care a devenit surd la varsta de 17 ani, oferind astfel o raza de speranta miilor de pacienti care nu pot sa beneficieze de pe urma aparatelor auditive traditionale. Actorul de teatru si televiziune Billy Coughlin, in varsta de 22 de ani, este primul pacient care a suportat aceasta interventie chirurgicala revolutionara la Heartlands Hospital din orasul britanic Birmingham in luna martie.
„Acum pot sa aud chiar si cele mai fine zgomote, precum cele facute de pasii unei persoane”, a declarat pacientul. Noul dispozitiv este un aparat auditiv BAHA Attract ancorat pe os, care inlocuieste o versiune mai veche a dispozitivelor auditive din aceeasi gama. In timp ce implantul traditional foloseste un surub metalic, introdus in craniul pacientului si care canalizeaza vibratii in ureche interna, dispozitivul BAHA Attract contine un mic disc magnetic, inserat sub pielea din spatele urechii.
Aparatul permite unui procesor electronic de sunete, de marimea unei casti bluetooth de telefon mobil, sa fie atasat sau indepartat in functie de nevoile pacientului. Atunci cand acest dispozitiv de receptie nu este purtat de pacient, implantul este complet invizibil. Implantul este inserat in timpul unei proceduri medicale de 40 de minute, realizata sub anestezie generala, potrivit realitatea.net.Adauga un comentariu