Eveniment-Social

Apa cu portia pentru ieseni: program strict de furnizare a apei in judet

Publicat: 24 mai 2015
1

@ Din cauza consumului mare de apa potabila peste capacitatea maxima a rezervoarelor, operatorul iesean nu va mai putea asigura furnizarea in conditii normale

Tot mai multe localitati din judetul Iasi vor primi apa potabila sub program strict, doar dimineata si seara, pret de cateva ore. Masura a fost luata de operatorul ApaVital din cauza folosirii apei în alte scopuri decât cel menajer, iar asta a dus la o crestere a consumului peste capacitatea rezervoarelor. Astfel, pana in data de 31 mai, se va furniza apa potabila dupa program, zilnic, între orele 06:00 – 11:00 si 15:00 – 22:00, catre localitatile Coarnele Caprei, Arama, Focuri, Malaiesti, Forasti, Bulbucani si Gropnita. Totodata, începând de vineri 22 mai, ApaVital este pusa în situatia de a furniza apa doar între orele 06:00 – 09:00 si 18:00 – 22:00, catre consumatorii din comuna Bivolari. Din cauza scaderii nivelului de apa din rezervorul de la Motca, în perioada 21 – 31 mai, ApaVital va furniza apa potabila dupa program între orele 05:00 – 09:30 si 17:30 – 22:00, catre utilizatorii din comuna Motca si în cartierele Sodomeni si Bosteni, apartinând municipiului Pascani. De asemenea, pana la 31 mai, apa potabila va fi furnizata între orele 05:00 – 23:00, catre strazile Vasile Gheorghiu, Eternitate, Dealul Viilor, Rosiori si Calarasi din orasul Hârlau, din satul Badeni, comuna Ceplenita, satele Maxut, Deleni, Slobozia, Poiana si Feredeni, comuna Deleni.

Citeste si: Cosmar in lumea bogatilor! Iata cum se locuieste intr-o zona de lux a Iasului

„ApaVital va face în continuare eforturi pentru a asigura un regim de furnizare a apei 24 de ore din 24, însa, în cazul în care apa nu va fi folosita rational, vom fi pusi în regretabila situatie de a distribui apa dupa program, doar câteva ore pe zi, acolo unde situatia o impune. Deja, pentru localitatile Gropnita, Bulbucani, Forasti, Malaiesti, Focuri, Coarnele Caprei si Arama, din cauza folosirii apei pentru stropitul culturilor agricole, consumurile de apa au crescut de peste trei ori, iar pentru refacerea rezervelor de apa, ApaVital a fost nevoita sa restrictioneze furnizarea apei potabile catre aceste localitati”, au declarat reprezentantii ApaVital Iasi.
Adauga un comentariu