Actualitate

Apa cu portia pentru ieseni! Furnizarea se va face doar dimineata si seara

Publicat: 22 mai 2015
1

@ Numeroase localitati din judetul Iasi vor fi alimentate cu apa potabila dupa un program strict, doar dimineata si seara

Consumul de apa a crescut simtitor odata cu încalzirea vremii din cauza folosirii apei în alte scopuri decât cel menajer, iar asta a dus la o crestere a consumului peste capacitatea rezervoarelor de apa. În aceste conditii, operatorul iesean nu poate sa asigure un nivel minim în rezervoare, care sa permita functionarea capacitatilor de pompare în regim normal.

Din acest motiv, în perioada 22-31 mai, ApaVital va furniza apa potabila dupa program strict, între orele 05:00 – 23:00, catre utilizatorii de pe strazile Vasile Gheorghiu, Eternitate, Dealul Viilor, Rotiori si Calarasi din orasul Hârlau, din satul Badeni, comuna Ceplenita, satele Maxut, Deleni, Slobozia, Poiana si Feredeni, comuna Deleni. In cazul acestor ieseni, restrictionarea furnizarii apei pe timpul noptii este necesara pentru refacerea rezervelor de apa din Hârlau si Deleni. Totodata, din cauza scaderii nivelului de apa din rezervorul de la Motca, pe fondul cresterii consumului din suburbiile muncipiului Pascani, în perioada 21-31 mai, ApaVital va furniza apa potabila dupa program, zilnic, între orele 05:00 – 09:30 si 17:30 – 22:00, catre utilizatorii din comuna Motca si în cartierele Sodomeni (zona superioara) si Bosteni, apartinând municipiului Pascani. De asemenea, in perioada 20-31 mai, operatorul iesean va furniza apa potabila între orele 06:00 – 11:00 si 15:00 – 22:00, catre localitatile Coarnele Caprei, Arama, Focuri, Malaiesti, Forasti, Bulbucani si Gropnita. Pe fondul cresterii consumului si a scaderii debitelor furnizate de Nova Apa Serv Botosani, începând de vineri 22 mai, ApaVital este pusa în situatia de a furniza apa doar între orele 06:00 – 09:00 si 18:00 – 22:00, catre consumatorii din comuna Bivolari.

„Mentionam ca, în momentul de fata, grupurile de pompare functioneaza la capacitatea maxima. Reamintim ca obligatiile contractuale ale clientilor nostri prevad ca toti utilizatorii, indiferent de forma de proprietate, au obligatia de a asigura folosirea eficienta si rationala a apei preluate din reteaua publica de alimentare. Din acest motiv, facem apel la clientii din aceste zone sa utilizeze rational apa, doar pentru consum uman si menajer”, precizeaza Razvan Manolache, sef Birou Relatii Publice ApaVital.

Citeste si: Cosmar in lumea bogatilor! Iata cum se locuieste intr-o zona de lux a Iasului
Adauga un comentariu