International

Anuntul venit din Malaysia. Au fost executati IN SECRET

Publicat: 25 mart. 2016
1

Autoritatile din Malaysia au spanzurat trei barbati acuzati de crima, intr-o executie tinuta sub secret. Mai mult, rudele acuzatilor au fost anuntate cu doar doua zile inainte.

Avocatul celor trei barbati acuzati de crima a declarat ca rudele lor au fost instiintati cu doua zile inainte ca acestia sa fie spanzurati, ca pedeapsa pentru infractiunile comise.

Executiile au avut loc intre 4:30 si 5:30 dimineata. Au fost condamnati la moarte si spanzurati” a spus acesta conform The Guardian. Rudele au aflat joi ca vineri dimineata vor avea loc executiile.

Gunasegar Pitchaymuthu, in varsta de 35 de ani Ramesh Jayakumar, 34 de ani si fratele lui, Sasivarnam Jayakumar, 37 de ani au fost gasiti vinovati de uciderea unui tanar de 25 de ani, in 2005.

Cei trei au sustinut in timpul procesului ca de fapt ei se aparau si sunt nevinovati. Reprezentantii inchisorilor din Malaezia au declarat ca inca 1000 de detinuti urmeaza sa fie spanzurati.

Insa, cativa oficiali au reactionat vehement impotriva pedepsei cu moartea, o lege veche de 10 ani, care se impune si in cazul actelor de tradare, traficului cu droguri.

Procurorul general al Malaysiei, Apandi Ali, a spus in noiembrie ca vrea ca aceasta lege sa se schimbe si ca fiecare judecator sa decida daca este necesara o astfel de sentinta, in functie de caz.

„Daca ar fi dupa mine, as lasa la optiunea fiecarui judecator: fie sa dea sentinta condamnarii la moarte, fie sa ii trimita pe cei vinovati in inchisoare.

In Malaysia, legea nu obliga autoritatile sa anunte inainte cand vor avea loc executiile, iar aceasta procedura a fost condamnata la nivel mondial pentru ca nu respecta standardele impuse la nivel mondial.
Adauga un comentariu