Magazin

Anuntul SOC facut de un fizician de la Cambridge – „Este posibil”

Publicat: 23 mai 2014
1

In timp ce unii oameni de stiinta afirma ca o calatorie in timp nu ar putea avea loc, Luke Butcher, un fizician de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, sustine ca o astfel de deplasare este posibila.

El considera ca aceasta calatorie in timp s-ar putea realiza cu ajutorul gaurilor de vierme, care pot crea comenzi rapide in spatiu-timp.

Fizicianul crede ca un mesaj care a intrat intr-o gaura de vierme ar putea ajunge in viitor sau in trecut, potrivit Daily Mail, citat de ziare.com

Butcher sustine ca daca o gaura de vierme este mai lunga decat lata, cantitatea de energie negativa din interior i-ar permite sa ramana deschisa mai mult timp decat in mod normal – destul de mult pentru a transporta o singura particula de lumina prin timp. In teorie, acest foton ar putea trimite un mesaj intr-un trecut indepartat sau in viitor.

Desi pare mai degraba un lucru science-fiction, totusi teoria gaurilor de vierme, ce ar putea fi folosita pentru a trimite obiecte in timp, a fost sugerata pentru prima data de calculele fizicianului Albert Einstein.

Gaurile de vierme sunt niste tuneluri teoretice prin tesatura spatiu-timp care pot crea comenzi rapide pentru calatorii de durata in Univers.

Problema cruciala a acestei teorii este ca, daca exista gauri de vierme, acestea nu raman deschise suficient de mult pentru ca un om sa treaca prin ele.

Dar noul studiu realizat la Universitatea Cambridge arata ca unele gauri de vierme sunt capabile sa stea deschise destul de mult pentru a trimite mesaje inainte si inapoi prin timp.
Adauga un comentariu