National

Anuntul facut de Wizz Air. Unde veti putea zbura cu 69 de lei

Publicat: 29 sept. 2016
1

Wizz Air va creste flota de aeronave din Romania la 20, pana la sfarsitul anului 2016, intre acestea urmand sa se afle si patru aeronave Airbus 321 cu cate 230 de locuri, iar de pe Aeroportul din Craiova se va zbura catre Venetia si Paris, au anuntat, joi, reprezentantii operatorului aerian.

De pe Aeroportul din Craiova se va zbura catre cele doua noi destinatii de la sfarsitul lunii martie 2017, iar pretul biletelor va porni de la 69 lei.

Paris si Venetia sunt, ambele, destinatii populare cu un istoric cultural bogat si suntem siguri ca locuitorii din Craiova vor dori sa viziteze aceste orase frumoase beneficiind de tarifele noastre reduse si sa se bucure, in acelasi timp, de serviciile excelente de la bord. Ne pastram angajamentul fata de Craiova si ne vom extinde in continuare reteaua cu mai multe zboruri atractive pentru a raspunde cat mai bine asteptarilor clientilor romani”, a declarat Gabor Vasarhelyi, manager de comunicare in cadrul Wizz Air.

Aeroportul din Craiova a intrat in modernizari incepand cu anul 2009, initial din fonduri proprii ale Consiliului Judetean Dolj, ulterior apelandu-se la un proiect cu fonduri europene in valoare de 24 milioane euro.

„Prin toate demersurile pe care le-am intreprins in privinta acestui obiectiv strategic, din subordinea consiliului judetean, am urmarit sa facem regiunea noastra mai accesibila, sa ii asiguram conexiuni mai bune cu marile orase ale Europei si sa contribuim la dezvoltarea atractivitatii si a potentialului de crestere economica”, a precizat Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj.

Peste 140.000 de pasageri au fost inregistrati pe Aeroportul din Craiova, in primele opt luni ale anului, cifra depasind-o pe cea de pe parcursul intregului an 2014, atunci cand a fost stabilit recordul in ceea ce priveste traficul de pasageri pe aeroport.

Pana la sfarsitul anului conducerea Aeroportului din Craiova estimeaza un trafic de 210.000 pasageri.

In prezent, de pe Aeroportul din Craiova se zboara regulat catre Anglia – Londra, Italia-Bologna, Milano, Roma, Spania-Barcelona, curse operate de Wizz Air. De asemena, un alt operator, Pegasus Airlines, are curse charter, in sezonul estival, catre Antalya.

In plus, din noiembrie, Ryanair va incepe operarea zborurilor catre Valencia, de doua ori pe saptamana.

Aeroportul din Craiova este, din 12 iunie 2015, Aeroport International.
Adauga un comentariu