National

Anunt SOC: Casele Judetene de Sanatate si DSP-urile vor fi INCHISE

Publicat: 12 mart. 2013
1

In urma cu putin timp, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a anuntat ca in perioada urmatoare Casele Judetene de Sanatate si Directiile de Sanatate Publica (DSP) locale vor fi inchise, informeaza Romania Tv. Ministrul a adaugat ca in acest mod se ca face o economie in bugetul Ministerului Sanatatii. Nu se stie inca ce sa va intampla cu angajatii DSP si ai Caselor Judetene de Sanatate.

Restructurarea aparatului birocratic din Directiile de Sanatate Publica judetene si Casele de Sanatate judetene este una dintre solutiile Ministerului Sanatatii la solicitarea premierului Victor Ponta de a reduce cu 15% cheltuielile de personal si cele cu bunuri si servicii.

Eugen Nicolaescu a precizat ca masura desfiintarii directiilor de sanatate publica judetene si caselor de asiguari de sanatate publica judetene va aduce economii la buget, informeaza Mediafax.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca 2013 va fi anul marilor schimbari in sanatate, precizand ca are sprijin politic pentru masurile care vor fi luate.

Declaratiile au fost facute la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti, organizat de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania si Colegiul Medicilor din Romania.

Vom reveni cu amanunte
Comentarii
  • sa dea Domnul. din pacate medicii s-au impartit in doua, unii care muncesc aici sau in alte parti si noua clasa a capuselor hatogare cjas, dsp, medici de familie, medici de medicina muncii…

  • anul marilor schimbari in Parlament cind va veni??? sa mai taie si din salariile parlamentarilor, senatorilor, sa mai puna benzina pe banii lor, sa nu mai aiba cazare gratuita la hoteluri, sa mai renunte la mesele aproape gratuite de la cantina si sa vedeti ce economie se va face si citi bani se vor stringe la buget si ce multe legi bune vor vota. Faci economie acolo unde ai sacul plin, nu unde ai o gramada de amariti!!!

  • si la ministere cand se umbla ?la atatea direstii si servicii care sunt in cadrul lor?la nr. de parlamentari si banii lor? la legile facute special pt. ei? la mai marii eroi de revolutie care iau de la 2.500 lei in sus si muncesc la negru (pt.ca mai toti sunt apti de munca -sa se dea la cei care sunt in carucior)cand se va umbla? La toti acestia sunt MARILE REDUCERI de salarii

  • Hai sariti cu totii, tori care nu va miscati pina nu vi se baga in buzunare, toti trintori din casele de sanatate si aruncati-va la ministrii ca doar nu va va schimba retelele de scurgeri de bani de la casele de sanatate in privat. daca un spital este privat sa-i trateze pe cei cu bani sa nu cotizeze tot saracul sa-si umple ei conturile.

Adauga un comentariu