International

ANUNT OFICIAL. Nimeni nu se astepta la asa ceva

Publicat: 20 aug. 2016
1
Premierul Marii Britanii, Theresa May, nu va invoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, prin care este declansata procedura de iesire a tarii din UE, pana la sfarsitul acestui an, potrivit purtatorului de cuvant al executivului britanic, potrivit Agerpres
Odata articolul invocat, statele europene vor avea la dispozitie o perioada de doi ani pentru negocierea divortului dintre Bruxelles si Londra, informeaza Ouest France. ”Pozitia executivului nu s-a schimbta. Articolul 50 nu va fi invocat pana la sfarsitul acestui an”, a declarat purtatorul de cuvant.
De asemenea, Bloomberg a citat surse guvernamentale britanice, care explica ca momentul favorabil pentru declansarea procedurii de iesire a Marii Britanii din UE este pana in luna aprilie 2017. Potrivit cotidianului The Times, executivul condus de Theresa May ar dori sa astepte rezultatul alegerilor generale ce vor avea loc in Franta in luna mai si in Germania in septembrie.
Sunday Times a scris, saptamana trecuta, ca iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana va fi intarziata pana la finele anului 2019, pentru ca departamentele de comert internataional din executivul britanic nu sunt pregatite si nu au infrastructura necesara pentru a purta negocieri cu reprezentantii statelor membre.
De la declansarea procedurii de iesire, termenul limita pentru negocierea divortului britanic de blocul comunitar este de doi ani.
Jurnalistii britanici au atras atentia ca alegerile generale franceze si germane ar putea sa reprezinte o alta intarziere pentru procesul de iesire. Marea Britanie ar putea sa nu invoce articol.Adauga un comentariu