International

Anunt de ultima ora. Germania ia in calcul trimiterea de trupe in Siria

Publicat: 19 nov. 2015
1

Ministrul german al apararii Ursula von der Leyen nu a exclus joi, la Roma, in cursul unei intrevederi cu omologul sau italian Roberta Pinotti, posibilitatea trimiterii de trupe germane in Siria, relateaza DPA.

Totusi, orice participare a armatei germane va depinde de o rezolutie ONU, a precizat Ursula von der Leyen.

‘Apoi vom discuta in guvern si parlament forma participarii noastre’, a explicat oficialul german, referindu-se la procesul politic inceput la Viena si la eforturile Frantei de a pregati o rezolutie ONU.

Citeste si Statul Islamic incearca sa obtina arme chimice: Acum au libertatea totala!

‘Daca acest proces politic, dupa cum s-a sperat, conduce la o rezolutie ONU, Germania isi va face datoria’, a mentionat von der Leyen.

In ceea ce priveste o posibila desfasurare de forte militare dupa un atac terorist in Germania, ministrul german a apreciat ca situatia legala actuala permite o astfel de folosire a fortelor germane ‘in caz de catastrofa’.

Citeste si LIDERUL teroristilor de la Paris le radea in fata europenilor: „Allah le-a intunecat vederea”

Cei doi responsabili au vizitat cartierul general din Roma al Misiunii europene impotriva traficului de persoane in Marea Mediterana, EUNAVFOR MED, care lupta impotriva traficantilor, in special cei din Libia.

De la inceperea celei de-a doua faze a misiunii, la 7 octombrie, trupele au fost autorizate sa actioneze direct impotriva barcilor de traficanti in apele internationale si sa-i aresteze pe presupusii infractori. Totusi, ambarcatiunile EUNAVFOR MED salveaza oameni din mare. Von der Leyen a calificat misiunea EUNAVFOR MED drept ‘un succes’.
Comentarii
  • DAAA, FRATZIA RUSO-GERMANA S-A „CIMENTAT”.. SHI UITE-ASHA CIVILIZATIA PE ACEASTA PLANETA, VA FI FOOOAARTE”PUSA LA PUNCT”… O SINGURA INTREBARE.., CE AR FI FACUT PETRU CEL MARE, SA SHTIM SHI NOI…”PROSTIMEA” ?

Adauga un comentariu