Eveniment-Social

Anunt de maxima importanta facut de sefa ISJ Iasi. Totul va incepe saptamana viitoare

Publicat: 04 dec. 2015
1

@ Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) organizeaza, în perioada 7-11 decembrie 2015, o prima simulare a examenelor nationale la fiecare proba programata in cadrul Evaluarii Nationale si de Bacalureat 2016.

Acestea se vor derula cu subiecte elaborate de un grup de lucru constituit la nivel judetean. „Incepand cu data de 7 decembrie 2015, reluam traditionalele simulari ale examenelor nationale. Astfel, in cursul saptamanii viitoare, anume in zilele de luni, miercuri si vineri, se vor derula aceste simulari, atat pentru Bacalaureat cat si pentru Evaluarea Nationala intrucat, de patru ani de cand desfasuram aceasta activitate am constatat un efect pozitiv, asta in afara de o simulare organizata de Ministerul Educatiei care, in mod normal, se deruleaza in luna aprilie, respectiv foarte aproape de examenele nationale propriu-zise. Aceasta simulare anterioara are rolul de a oferi un feed-back, un raspuns necesar si pentru elevi alaturi de profesori, dar mai ales pentru parinti, existand si timpul necesar de a face corectii, de a schimba strategiile de lucru, de a insista pe anumite probleme. In acest sens, toate scolile judetului vor fi implicate. Totul se va derula ca la testul oficial, inclusiv cu supraveghere video. Ne-am dori ca intreg procesul de corectare al tezelor sa fie facut pana la Sarbatorile de Iarna, pentru ca noi, Inspectoratul Scolar, sa avem o imagine de ansamblu la nivel de judet, tocmai pentru a popune planuri remediale si strategii de lucru pentru situatiile mai delicate. Candidatii vor avea trasa o varianta din cele propuse pentru acest test”, a transmis prof. dr. Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Astfel, la Bac sunt 59 de unitati de invatamant preuniversitar, din care 42 din mediul urban si 17 din mediul rural. Numarul de candidati înscrisi este de 6.015, din care 5.504 învatamânt de Zi, 414 învatamânt de Seral si 97 la învatamânt Fara Frecventa (FR).

„Prezenta estimata este de 95 la suta învatamânt de ZI, cinci la suta învatamânt Seral, iar doi la suta învatamânt FR. Ora începerii probei este 9:00. De asemenea, la simularea Evaluarii Nationale sunt implicate 186 unitati de invatamant preuniversitar, din care 60 din mediul urban si 126 în mediul rural. Numarul de elevi înscrisi în cele 186 de unitati este 8.489″, au precizat oficialii Inspectoratului Scolar.

Citeste si: Iata cand sunt programate primele simulari la examenele nationale

Citeste si: Mii de elevi ieseni sustin primele simulari ale examenelor nationale

Citeste si: Rezultate teribile la simularea Evaluarii Nationale la Iasi – UPDATE FOTO,VIDEO
Comentarii
  • Da, e buna simularea. Elevii vor afla cat de mult nu stiu, iar profesorii de romana, matematica, biologie, istorie, fizica, chimie mai trebuie pusi la munca (neplatita) ca doar ce au de facut? Sa-si caute carne pentru Craciun? Nu mai bine sa corecteze cate 150 de teze la foc automat? Daca si-au ales disciplina predata cu picioarele! Asa le trebuie!
    Se da tot programul peste cap? Si ce daca?

  • Simularile nationale au loc in februarie nu in aprilie. Normal ca vor fi pusi la munca profesorii de la disciplinele de examen, de parca rezultatele slabe sunt din cauza lor. Elevii nu muncesc, nu repeta, nu=si fac temele, parintii nu-i verifica, nu au nicio autoritate si nici interes, iar profesorii trebuie sa faca ore suplimentare, neplatite.

Adauga un comentariu