National

ANUNT CUTREMURATOR din RUSIA. „A venit timpul!”

Publicat: 19 aug. 2016
1

Vladimir Komoedov, presedintele Comisiei pentru Aparare din Duma de Stat, a declarat ca dorinta armatei chineze de a imbunatati relatiile cu Siria ar putea reprezenta primul pas in formarea unei aliante politico-militare a statelor care nu sunt membre NATO, informeaza site-ul agentiei TASS.

Guan Youfei, seful Biroului comisiei militare chineze pentru aliante internationale militare, a afirmat in cadrul unei intrevederi cu Ministrul Apararii din Siria, generalul Fahd Jassem al-Freij, ca Ministerul Apararii din China doreste sa sprijine cooperarea militara chineza cu statul sirian.

In privinta acestei afirmatii, Vladimir Komoedov, presedintele Comitetului de Aparare al Dumei de Stat, a declarat jurnalistilor: „Interesul armatei chineze pentru Siria este primul pas catre o alianta politico-militara a statelor care nu fac parte din blocul NATO. A venit timpul pentru formarea unei asemenea coalitii”.

Vladimir Komoedov a adaugat ca daca Rusia, China, India si Iranul ar intreprinde actiuni comune in Orientul Mijlociu, problema eliminarii terorismului si a retelei Stat Islamic ar fi rezolvata intr-un an.

„Nu este vorba numai de potentialul militar al acestor jucatori, ci si de influenta lor politica”, a subliniat Komodoev.
Adauga un comentariu