Actualitate

Anunt bomba facut ieri de Agentia de Integritate! Cel mai smecher deputat iesean trebuie scos din Parlament

Publicat: 31 mart. 2016
1

@ Acest lucru trebuia sa se intample inca din anul 2014, dupa o decizie a Curtii de Apel Iasi @ Ieri, anuntul a fost facut de Agentia Nationala de Integritate

Ieri, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat ca parlamentul iesean Anghel Stanciu trebuie scos din Parlament. Cei de la ANI sustin ca Anghel Stanciu s-a aflat in incompatibilitate in perioada 21 ianuarie 2010/15 mai 2013, in sensul ca acesta a detinut simultan calitatea de deputat si calitatea de comerciant. Acesta s-ar fi inregistrat ca persoana fizica autorizata. Cei de la ANI au interpretat ca Anghel Stanciu nu avea voie sa se inregistreze si ca persoana fizica autorizata in acelasi timp. De asemenea, Anghel Stanciu a avut si un dosar penal pentru comiterea infractiunii de conflict de interese pe motiv ca si-a angajat copilul la cabinetul parlamentar.

Acesta trebuia sa fie scos din Parlament inca din 2014, atunci cand Curtea de Apel Iasi a constatat in mod definitiv ca se afla in incompatibilitate. „În luna 30 decembrie 2011, Agentia Nationala de Integritate a constatat în cazul deputatului Stanciu Anghel încalcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativa si indicii referitoare la posibila savârsire a infractiunii de conflict de interese, întrucât acesta si-a angajat fiul si nora la biroul sau parlamentar. Raportul de evaluare privind conflictul de interese în materie administrativa a ramas definitiv si irevocabil în luna decembrie 2014, Stanciu Anghel fiind sanctionat cu 10% din indemnizatia pe trei luni”, au precizat ieri inspectorii de la ANI.

„De asemenea, în urma sesizarii Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie de catre Agentia Nationala de Integritate cu privire la posibila savârsire a infractiunii de conflict de interese, deputatul STANCIU ANGHEL a fost condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare. Agentia Nationala de Integritate îsi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare”, au completat acestia.
Adauga un comentariu