International

Anul European al Creativitatii si Inovarii 2009

Publicat: 07 ian. 2009
1

Presedintia ceha a Uniunii Europene si Comisia Europeana vor lansa oficial astazi Anul European al Creativitatii si Inovarii 2009, obiectivul fiind de a promova demersurile creative si inovatoare in diferite sectoare, fiind adoptate totodata recomandari in acest sens pentru statele membre.

Anul European, care sta sub deviza „Imagineaza. Creeaza. Inoveaza”, va fi lansat la Praga printr-o conferinta unde sunt asteptati reprezentanti ai statelor membre ale Uniunii Europene, comisari europeni, membri ai guvernului ceh si Ambasadorii Anului European al Creativitatii si Inovarii, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene. Conferinta se va desfasura in paralel cu reuniunea intre Comisia Europeana si guvernul ceh.

In timpul ceremoniei de la Teatrul National din Praga, prim-ministrul ceh Mirek Topolanek si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vor anunta lansarea oficiala a Anului European al Creativitatii si Inovarii si debutul presedintiei cehe a UE. Conferinta va fi precedata de o masa rotunda, prezidata de vicepresedintele executiv al Nokia si fost prim-ministru finlandez, Esko Aho, unde sunt invitati sa participe Ambasadorii Anului European. Participantii vor adopta o serie de recomandari pentru guvernele si institutiile statelor membre care vor fi prezentate de Esko Aho in timpul conferintei de lansare. Printre invitati se numara Karlheinz Brandenburg, inventator german, Dominique Langevin, cercetator francez, Erno Rubik, cercetator maghiar, Radu Mihaileanu, regizor de film roman, impreuna cu importanti oameni de afaceri, artisti si designeri. In acest an, autoritatile urmaresc sensibilizarea cu privire la importanta creativitatii si a inovarii, considerate competente-cheie pentru dezvoltarea personala, sociala si economica.

Ca si in cazul Anilor Europeni precedenti, masurile vor include campanii de promovare, manifestari si initiative la nivel european, national, regional si local.
Adauga un comentariu