Eveniment-Social

Anul Centenar sarbatorit la Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” Iasi

Publicat: 16 nov. 2018
1

Liceul Teoretic de Informatica Grigore MoisilIasi va desfasura, in perioada 19 noiembrie – 8 decembrie 2018, o serie de activitati din cadrul proiectului LIIS ROMANIA 100, avand ca obiectiv celebrarea Centenarului Marii Uniri.

Suita de evenimente debuteaza, luni, 19 noiembrie, ora 12.15, cand va fi sadit Gorunul Unirii, un gest simbolic in care vor fi implicati elevi, parinti, profesori si care se doreste a fi un moment de reflectie la jertfa celor fara de care visul de veacuri al romanilor ar fi fost imposibil. La radacina gorunului va fi pusa o capsula a timpului care sa contina mesaje din partea elevilor catre tinerii care vor studia in acest liceu peste… 100 de ani. La eveniment vor participa, in calitate de invitati, domnul Alexei Turcan – Consulul General al Republicii Moldova in Romania, precum si membrii Consiliului de Administratie, Consiliului Reprezentativ al Parintilor.

Miercuri, 21 noiembrie, in intervalul 10-12, se va derula activitatea 100 de carti, 100 de trepte ale cunoasterii, la initiativa claselor a VI-a A si a VI-a C, coordonate de prof. Mihaela Orendovici si Daniela Zaharia, constand in donarea a 100 de volume achizitionate de elevii claselor amintite pentru dotarea bibliotecii Scolii Gimnaziale Cogeasca, din judetul Iasi. Proiectul reflecta vocatia culturala a Iasului si incearca sa perpetueze, cu ocazia Centenarului, atitudinea de respect fata de carte si semnificatiile acesteia, in plan stiintific si educational. 

Tot in luna noiembrie va avea loc si dialogul de suflet Centenarul Marii Uniri, videopunte Iasi – Chisinau, un eveniment care se va desfasura in paralel la Liceul Teoretic de Informatica si institutii educationale din Chisinau, Republica Molova. Aceasta forma de comunicare isi propune sa converteasca o relatie institutionala deja traditionala cu sistemul de educatie din Republica Moldova intr-un moment de comuniune sufleteasca, al valorilor identitare si al sentimentului national, dar si intr-o oportunitate de a impartasi bune practici privind cresterea performantei scolare si atingerea excelentei in educatie.
In luna decembrie, elevii mai mici vor avea parte de cadouri si de o emotionanta intalnire cu un personaj emblematic al copilariei, sub genericul Mos Nicolae in vizita la 100 de copii cuminti, in cadrul unor activitati umanitare pe baza de de voluntariat, initiate tot in cadrul proiectului LIIS ROMANIA 100, sub semnul tolerantei, al empatiei si al  bucuriei de a darui.

Aceste evenimente reprezinta o forma complementara de educatie si de receptivitate fata de nevoile tinerilor ce-si construiesc destinul in interiorul relatiei spatiu identitar-spatiu comunitar, cat si un act de responsabilitate civica, plasat simbolic sub semnul Sarbatorii tuturor romanilor.
Adauga un comentariu